Αθλητισμός|01.08.2024 12:27

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αγκαλιά με την ελληνική σημαία η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε 22η στα 20 χλμ. βάδην

Newsroom

Η Αντιγόνη Ντρισμπίωτη έδωσε έναν μεγάλο αγώνα και τερμάτισε 22η στα 20 χλμ. βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Η 40χρονη βαδίστρια έφτασε στη γραμμή τερματισμού αγκαλιά με την ελληνική σημαία και καταχειροκροτούμενη απ' τους Έλληνες που βρίσκονταν κατά μήκος της διαδρομής. Μάλιστα φτάνοντας στο τέλος έκανε μια βαθιά υπόκληση...

Η σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης έκανε μεγάλη προσπάθεια σε μία χρονιά με δυσκολίες στην προετοιμασία της, όπως έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν. Η Ντρισμπιώτη κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 1:31:33, επίδοση που αποτελεί την καλύτερή της κατά την τρέχουσα σεζόν. Η Ντρισμπιώτη στην τρίτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες τερμάτισε 8η στο Τόκιο και 15η στο Ρίο.

Λίγο πριν από την εκκίνηση, η σπουδαία Ελληνίδα βαδίστρια ήταν συγκινημένη και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κινέζα Τζιαγιού Γιανγκ με χρόνο 1:25.54. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ισπανίδα Μαρία Πέρεζ και το χάλκινο η Αυστραλή Τζέμινα Μόνταγκ.

Η εκκίνηση της κούρσας