Αθλητισμός|01.08.2024 13:06

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αθλήτρια περιγράφει την κολύμβηση στον Σηκουάνα: «Ένιωσα και είδα πράγματα»

Newsroom

Οι τελευταίες βροχοπτώσεις στο Παρίσι, μόλυναν τα νερά του Σηκουάνα αναγκάζοντας τους διοργανωτές να ακυρώνουν συνεχώς τις προπονήσεις τριάθλου που είχαν προγραμματιστεί.

Οι διοργανωτές βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς η ποιότητα του νερού στον Σηκουάνα δεν είναι αυτή που περίμεναν και για την οποία δαπάνησαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σε δύσκολη θέση βρίσκονται φυσικά και οι αθλητές που υποχρεούνται να βουτήξουν στα νερά του ποταμού.

«Αυτά είναι βλακείες»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Βελγίδα σταρ Jolien Vermeylen που δεν φάνηκε να εντυπωσιάστηκε από την κατάσταση του νερού στον Σηκουάνα. Μιλώντας στο VTM μετά τον αγώνα, είπε: «Ήπια πολύ νερό, οπότε θα ξέρουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι. «Δεν έχει γεύση Coca-Cola ή Sprite, φυσικά. Καθώς κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ. Ο Σηκουάνας ήταν βρώμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα. Αυτά είναι βλακείες!».

Τα μέτρα που πήρε πριν βουτήξει

Συνεχίζοντας, η Vermeylen εξήγησε εξηγώντας τα μέτρα που πήρε για να προσπαθήσει να αποφύγει να αρρωστήσει μετά τον αγώνα από τα δυνητικά επικίνδυνα επίπεδα E.Coli που είχαν εντοπιστεί προηγουμένως στο νερό. «Αν ο αγώνας δεν είχε γίνει, θα ήταν ντροπή για τον οργανισμό, για το Παρίσι, για τη Γαλλία. Ήταν τώρα ή ποτέ, και δεν μπορούσαν να ακυρώσουν εντελώς τον αγώνα. Τώρα πρέπει απλώς να ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν πάρα πολλοί άρρωστοι αθλητές. Πήρα προβιοτικά, ήπια το Yakult μου (ιαπωνικό ζαχαρούχο προβιοτικό ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση με το στέλεχος βακτηρίων), δεν μπορούσα να κάνω περισσότερα. Είχα την ιδέα να μην πίνω νερό, αλλά ναι, απέτυχε. Όπως ακριβώς είχα την ιδέα να μην πέσω, αλλά απέτυχε κι αυτό», είπε. Τελικά η Vermeylen τερμάτισε 24η.

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσιειδήσειςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώραΠαρίσι 2024