Αθλητισμός|01.08.2024 14:21

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Τσελίδης στο OPEN: Η Ελλάδα μού έδωσε τα πάντα, χαίρομαι που ανταπέδωσα με μετάλλιο

Newsroom

Ο τζουντόκα της εθνικής ομάδας Θοδωρής Τσελίδης πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις στην κατηγορία των 90 κιλών και έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, τρίτου στην ιστορία της χώρας μας στο τζούντο από την εποχή του σπουδαίου Ηλία Ηλιάδη.

Λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, ο γεννημένος στη Βόρεια Οσετία, με Έλληνα πατέρα Θοδωρής Τσελίδης μίλησε στο OPEN και στην Έλβη Μιχαηλίδου και δήλωσε ότι θα ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο αν επιλεγόταν για σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης των Αγώνων.    

«Για εμένα είναι σαν παραμύθι. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα και πήρα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ηταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν παιδί και τώρα επιτέλους το κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα Ολυμπιακό μετάλλιο. Για εμένα είναι σαν ένα θαύμα γιατί δεν το περίμενα. Σε μια διοργάνωση σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τα πάντα μπορούν να συμβούν» ανέφερε για το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε.

«Χαρούμενος που εκπροσωπώ την Ελλάδα»

Ο Θοδωρής Τσελίδης μέσω του OPEN συστήνεται στο ελληνικό κοινό και περιγράφει τις προσπάθειές του να αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας.

«Η οικογένειά μου προέρχεται από τη Ρωσία. Στα όρια του Καυκάσου έχουμε μεγάλη ελληνική κοινότητα. Ο αδερφός μου γεννήθηκε στην Ελλάδα. Με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης η οικογένειά μου ήρθε στην Ελλάδα, ωστόσο τότε η ζωή ήταν πολύ δύσκολη οπότε λίγο μετά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη Ρωσία. Εγώ ξεκίνησα προπονήσεις τζούντο εκεί και από μικρός έλεγα ότι αν γίνω καλός τζουντόκα θα μπορούσα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα γιατί έχω την υπηκοότητα». Και συνεχίζει ο Θοδωρής Τσελίδης: «Το 2017 κέρδισα το ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Ρωσίας και είπα αυτό είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και τώρα μπορώ να προσπαθήσω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα διεθνώς. Τηλεφώνησα στον Νίκο Ηλιάδη και ρώτησα αν μπορώ να μάχομαι για την Ελλάδα. Εκείνος μου το επέτρεψε, με βοήθησε και έτσι από το 2018 εκπροσωπώ την Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό».

«Θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου»

Για τη στιγμή που σήκωσε την Ελληνική σημαία στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και αν σκέφτεται ότι μπορεί να γίνει και στο Παρίσι κάτι ανάλογο τόνισε: «Είμαι πολύ περήφανος που ήμουν σημαιοφόρος στους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Για εμένα αυτή ήταν η μεγαλύτερη τιμή. Όταν μου είπαν ότι θα είμαι σημαιοφόρος, είχα σοκαριστεί. Ηταν τόσο μεγάλη τιμή. ν μου επιτρέψουν να είμαι σημαιοφόρος στην τελετή λήξη θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου».

Τέλος έστειλε μήνυμα στους Έλληνες λέγοντας: «Θέλω να πω "ευχαριστώ πολύ Ελλάδα". Η Ελλάδα μού έδωσε τόσες πολλές ευκαιρίες, μου έδωσε τα πάντα. Και είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να της το ανταποδώσω με αυτό το μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος».

ειδήσεις τώραΘόδωρος ΤσελίδηςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσιΟλυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις