Αθλητισμός|01.08.2024 17:55

Εποχή Γιοβάνοβιτς και επίσημα στην Εθνική ομάδα - Η Γαλανόλευκη καλωσόρισε τον Ιβάν

Newsroom

Η εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Εθνική ποδοσφαίρου άρχισε! Ο 62χρονος προπονητής, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του νέου πρόεδρου της ΕΠΟ Μάκη Γκαγκάτση, αναλαμβάνει το τιμόνι της Γαλανόλευκης.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού επιστρέφει στους πάγκους μετά την απομάκρυνσή του απ' το Τριφύλλι τον περασμένο Ιανουάριο και στοχεύει να επαναφέρει την Εθνική ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις. Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας των δύο πλευρών καθώς εγκρίθηκε και τυπικά η πρόσληψή του.

 

Στο πλευρό του θα έχει τους στενούς συνεργάτες του Πρέντραγκ Έρακ και Νίκο Κολομπούρδα, ενώ γυμναστής θα είναι ο επίσης επί σειρά ετών συνεργάτης του Δημήτρης Δανιηλίδης, ο οποίος θα έχει για βοηθό τον Χρήστο Καρυδόπουλο. Προπονητής τερματοφυλάκων θα παραμείνει ο Φάνης Κατεργιαννάκης, ενώ αναλυτής θα είναι ο Δ. Μπρούσαλης. Άπαντες θα υπογράψουν συμβάσεις διετούς διάρκειας.

Επισημοποιήθηκε επίσης η επιστροφή στην Εθνική με διαφορετικό ρόλο τριών άλλοτε παικτών που έγραψαν ιστορία με το εθνόσημο.: ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ως Αθλητικοί Διευθυντέςς και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ως Συντονιστής Εθνικών Ομάδων (εξαιρουμένης της Ανδρών).

Η ενημέρωση της ΕΠΟ: «Σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε η πρόσληψη του κ. Γιοβάνβιτς και του επιτελείου του στην Εθνική Ανδρών, καθώς επίσης του Βασίλη Τοροσίδη και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη (αθλητικοί διευθυντές στην Εθνική Ανδρών) και του Δημήτρη Παπαδόπουλου (συντονιστής Εθνικών Ομάδων εξαιρουμένης της Ανδρών). Αύριο στις 12 στο ξενοδοχείο Athens Marriott (Συγγρού 385) θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του κ. Γιοβάνοβιτς από τον κ. Γκαγκάτση».

Oι πρώτοι επίσημοι αγώνες του Γιοβάνοβιτς

Το πρόγραμμα του Nations League:

  • 1η αγωνιστική (7 Σεπτεμβρίου 2024): Ελλάδα-Φινλανδία 21:45
  • 2η αγωνιστική (10 Σεπτεμβρίου 2024): Ιρλανδία-Ελλάδα 21:45
  • 3η αγωνιστική (10 Οκτωβρίου 2024): Αγγλία-Ελλάδα 21:45
  • 4η αγωνιστική (13 Οκτωβρίου 2024): Ελλάδα-Ιρλανδία 21:45
  • 5η αγωνιστική (14 Νοεμβρίου 2024): Ελλάδα-Αγγλία 21:45
  • 6η αγωνιστική (17 Νοεμβρίου 2024): Φινλανδία-Ελλάδα 19:00
ΕΠΟεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδαΙβάν Γιοβάνοβιτςειδήσεις τώρα