Αθλητισμός | 02.08.2024 12:43

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αθλητής αποκάλυψε γιατί έκανε 10 εμετούς αφότου κολύμπησε στον Σηκουάνα

Newsroom

Ένας Καναδός αθλητής του τριάθλου αποκάλυψε γιατί αρρώστησε και έκανε εμετό 10 φορές, αφού κολύμπησε στα.... όχι και τόσο καθαρά νερά στον ποταμό Σηκουάνα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο 29χρονος Tyler Mislawchuck, που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στη θέση, λέει ότι πήγαινε για μετάλλιο όταν στα μισά του τελευταίου σκέλους του αγώνα της Τετάρτη, άρχισε να νιώθει περίεργα.

«Για μένα, το αν ήμουν 4ος ή 55ος δεν έχει σημασία. Προσπάθησα να κερδίσω ένα μετάλλιο και βγήκα και ήμουν ουσιαστικά στην τρίτη θέση με τους δύο Γάλλους για 5,5 με 6 χιλιόμετρα», δήλωσε ο τρεις φορές Ολυμπιονίκης στο Triathlon Magazine.

«Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ο τραυματισμός και με όλα αυτά που συνέβησαν υπήρχαν πολλά "τι θα γινόταν αν"», δήλωσε ο Mislawchuck, ο οποίος τερμάτισε 15ος τόσο στους αγώνες του Ρίο 2016 όσο και στους αγώνες του Τόκιο 2020.

Γιατί έκανε εμετό 

Ο Mislawchuk κατηγόρησε την υψηλή θερμοκρασία για τον εμετό που έκανε στα μέσα του αγώνα, καθώς ζει σε πολύ πιο δροσερό κλίμα.

«Έκανα εμετό 10 φορές μετά την κούρσα ... έκανε ζέστη στους τελευταίους γύρου». Όπως σημείωσε, στον τόπο του έχει -50 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα.

Κατά την εκκίνηση του αγώνα, η θερμοκρασία του αέρα ήταν στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

«Αηδία το νερό» - Πολλοί αθλητές δυσανασχετούν με τον Σηκουάνα 

Πολλοί κατηγόρησαν το νερό του Σηκουάνα για τον εμετό του Mislawchuk, καθώς οι προπονήσεις πριν από τον αγώνα και ο αγώνας των ανδρών αναβλήθηκαν λόγω των υψηλών επιπέδων βακτηρίων E. coli που βρέθηκαν στο ποτάμι.

Η βροχή κατά τη διάρκεια των τελετών έναρξης της περασμένης εβδομάδας προκάλεσε την υπερχείλιση λυμάτων στο νερό.

Οι υπεύθυνοι έδωσαν το πράσινο φως για τη διεξαγωγή των ατομικών τριάθλων την Τετάρτη, παρά το γεγονός ότι οι μετρήσεις των δοκιμών πριν από τον αγώνα σε τμήματα της κολυμβητικής διαδρομής εξακολουθούσαν να είναι πάνω από τα αποδεκτά όρια.

Μετά τους αγώνες, ορισμένοι τριαθλητές μίλησαν, περιγράφοντας λεπτομερώς τις αηδιαστικές εμπειρίες τους από τους αγώνες στον Σηκουάνα.

Η Jolien Vermeylen  από το Βέλγιο ανέφερε πως ένιωσε πως υπήρχαν συντρίμμια στο νερό, κατά τη διάρκεια του γυναικείου τριάθλου. «Ενώ κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τόσο πολύ» δήλωσε στο φλαμανδικό τηλεοπτικό κανάλι VTM, σύμφωνα με το Metro.

Η Vermeylen ανέφερε επίσης ότι είχε καταπιεί πολύ νερό κατά τη διάρκεια της κολύμβησης και
«φυσικά δεν έχει γεύση σαν Coca-Cola ή Sprite».

Και Ολλανδοί αθλητές μοιράστηκαν παρόμοιες εμπειρίες για το νερό, χαρακτηρίζοντάς το «αηδιαστικό και βρώμικο».

ολυμπιονίκηςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί ΑγώνεςΚαναδάςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024νερόειδήσεις τώρα