Αθλητισμός|02.08.2024 13:00

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στην 6η θέση του τελικού στη δίκωπο Μπούρμπου και Αναστασιάδου

Newsroom

Την έκτη θέση κατέλαβαν η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Το ελληνικό δίδυμο τερμάτισε με χρόνο 7:13.30 αλλά δεδομένου ότι ο συναγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος, οι Ελληνίδες κωπηλάτριες έμειναν από νωρίς πίσω και δεν κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό, μένοντας στην τελευταία θέση του τελικού.

Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή της Χριστίνας Μπούρμπου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Τόκιο αγωνίστηκε στο ίδιο αγώνισμα, τη δίκωπο γυναικών, έχοντας όμως συναθλήτρια τότε την Μαρία Κυρίδου, και αναδείχτηκαν πέμπτες. Στο Τόκιο ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική κωπηλασία μετείχε στο αγώνισμα της δικώπου γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Παρίσι ήταν η δεύτερη παρουσία ελληνικού πληρώματος στη δίκωπο γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην πρώτη συμμετοχή της Αναστασιάδου στο μεγαλύτερο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη.

Το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο γυναικών στο Παρίσι κατέκτησαν οι Ολλανδές Ύμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ με χρόνο 6:58.67. Το ασημένιο μετάλλιο οι Ρουμάνες Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Άνγχελ με χρόνο 7:02.97, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αυστραλές Τζες Μόρισον και Άναμπελ ΜακΙντάιαρ με επίδοση 7:03.54.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώρακωπηλασίαΟλυμπιακοί Αγώνες