Αθλητισμός|02.08.2024 13:28

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ελληνικό έπος στην κωπηλασία - Χάλκινο μετάλλιο και για τις Φίτσιου και Κοντού!

Newsroom

Λίγη ώρα μετά το χάλκινο του Γκαϊδατζή και του Παπακωνσταντίνου, ήρθε μια νέα μεγάλη ελληνική επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 από την κωπηλασία. Η Μιλένα Κοντού και η Ζωή Φίτσιου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Παρίσι...

Συγκλονιστικός αγώνας από Φίτσιου - Κοντού

Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τα δύο κορίτσια χάρισαν στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στο Παρίσι και το έκτο Ολυμπιακό στην κωπηλασία. Η παρουσία τους στον τελικό ήταν συγκλονιστική. Έκαναν μια καταπληκτική κούρσα καθώς εξαρχής βρίσκονταν στη μάχη των μεταλλίων. Έκαναν μια τρομερή αντεπίθεση στο τέλος κυνηγώντας ακόμα και το ασημένιο αλλά εν τέλει πήραν το χάλκινο στην κορυφαία αθλητική του στιγμή!

Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έδωσαν «μάχη» αρχικά με το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας για να περάσουν από 4ες στην 3η θέση, κάτι που κατάφεραν. Και ήταν κοντά και στο ασημένιο μετάλλιο, αλλά στα τελευταία μέτρα οι Ρουμάνες Τζιανίνα Έλενα φαν Γκρόνινγκεν και Ιονέλα Λιβία Κόζμιουτς άντεξαν στην πίεση του ελληνικού πληρώματος για να περάσουν δεύτερες τη γραμμή του φίνις με 6:48.78. Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού τερμάτισαν τρίτες με χρόνο 6:49.28. 

Η τρομερή κούρσα των Γκαϊδατζή - Παπακωνσταντίνου

Είχε προηγηθεί η μεγάλη επιτυχία του Πέτρου Γκαϊδατζή και του Αντώνη Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έγραψαν ιστορία με μια καταπληκτική κούρσα στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Το ελληνικό δίδυμο πέρασε τρίτο τα 1.000 μέτρα και μετά από μάχη ακόμη και για... ψηλότερα, στο τέλος έπεσε σχεδόν μαζί με τους Ιταλούς στο φίνις, πίσω από τους πρώτους Ιρλανδούς. Ουσιαστικά έχασαν στην τελευταία... κουπιά το ασημένιο.

Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής πέρασαν τη γραμμή του φίνις με χρόνο 6:13.44, ενώ οι ασημένιοι Ιταλοί Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες έφεραν χρόνο 6:13.33. Οι Έλληνες κωπηλάτες απώλεσαν το ασημένιο μετάλλιο για 11 κλάσματα του δευτερολέπτου.

Τέσσερα ελληνικά μετάλλια

Ο... χορός των μεταλλίων άρχισε με το χάλκινο του Θόδωρου Τσελίδη στο τζούντο και το ασημένιο του Απόστολου Χρήστου στην κολύμβηση, ενώ ακολούθησαν για την Team Hellas τα δύο χάλκινα της κωπηλασίας απ' τα δίδυμα Γκαϊδατζής-Παπακωνσταντίνου και Φίτσιου - Κοντού.

Η Ελλάδα έφτασε τα 125 μετάλλια συνολικά στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα έξι για την κωπηλασία που αριστεύει στο Παρίσι με τέσσερις παρουσίες σε τελικό και δύο μετάλλια, ενώ εκκρεμεί και η παρουσία του Ολυμπιονίκη του Τόκιο Στέφανου Ντούσκου!

Για την ελληνική κωπηλασία είχαν προηγηθεί το 2004 στην Αθήνα, οι επιτυχίες των Πολύμερου-Σκαθίτη (χάλκινο) στο διπλό ελαφρύ το 2004, Πολύμερου-Μούγιου (ασημένιο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Πεκίνο το 2008, Τσιάβου-Γιαζιτζίδου (χάλκινο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο και το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο το 2021 στο σκιφ. 

Ολυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώραΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024