Αθλητισμός|02.08.2024 16:07

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Καρίνι ζητάει «συγγνώμη» από την Κελίφ - «Είναι μια γυναίκα που ήρθε να αγωνιστεί, όπως κι εγώ»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Ιμάνι Κελίφ - Άτζελα Καρίνι (AP Photo)
Ιμάνι Κελίφ - Άτζελα Καρίνι (AP Photo)
Ιμάνι Κελίφ - Άτζελα Καρίνι (AP Photo)
Ιμάνι Κελίφ - Άτζελα Καρίνι (AP Photo)
Ιμάνι Κελίφ - Άτζελα Καρίνι (AP Photo)

Η Άντζελα Καρίνι δεν έχει μιλήσει μπροστά στις κάμερες μετά την αποχώρησή της από τον αγώνα με την Ιμάνι Κελίφ. Μιλώντας, όμως, στην Le Figaro δήλωσε μετανιωμένη που δεν χαιρέτισε την αντίπαλό της και τόνισε πως η Κελίφ «είναι μια γυναίκα που ήρθε να αγωνιστεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και εγώ».

Περιγράφοντας τη στιγμή του αγώνα, είπε: «Αμέσως είπα στον εαυτό μου "κάτι δεν πάει καλά". Ένιωσα το χτύπημα. Με πόνεσε. Πολύ». Όταν ρωτήθηκε εάν ήταν το πιο δυνατό χτύπημα που έχει δεχθεί, απάντησε: «Απλά λέω ότι ποτέ δεν με έχουν βγάλει νοκ άουτ. Μέχρι σήμερα δεν είχα φύγει ποτέ από το ρινγκ πριν το τέλος του αγώνα. Είμαι πολεμίστρια. Αλλά ακόμα και οι πολεμιστές, όταν βλέπουν πως η μάχη έχει τελειώσει, καρφώνουν τα σπαθιά τους στο έδαφος και παραδίδονται».

«Δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει την Ιμάνι. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε τίποτα για την αντίπαλό μου, εκτός από ένα πράγμα: δεν έχει να κατηγορήσει τον εαυτό της για τίποτα. Είναι μια γυναίκα που ήρθε για να αγωνιστεί, όπως κι εγώ. Ποια είμαι εγώ για να την κρίνω; Δεν είναι στο χέρι μου να το κάνω εγώ, είναι στο χέρι άλλων», πρόσθεσε.

Όταν τη ρώτησαν γιατί δεν χαιρέτισε την αντίπαλό της πριν αποχωρήσει, είπε: «Έκανα λάθος. Έφυγα από το ρινγκ γεμάτη οργή. Δεν έχω αφήσει ποτέ αγώνα χωρίς να χαιρετίσω την αντίπαλό μου. Ζητώ συγγνώμη από την Ιμάνι». Μάλιστα, διευκρίνισε ξανά πως δεν υπέκυψε σε πιθανές πολιτικές πιέσεις.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί Αγώνεςπυγμαχίαειδήσεις τώρα