Αθλητισμός|03.08.2024 14:40

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτη ήττα για την Εθνική πόλο ανδρών στο Παρίσι

Newsroom

Την πρώτη ήττα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 γνώρισε η Εθνική πόλο ανδρών. Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πλήρωσε την κακή άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου χάνοντας εν τέλει με 14-13 από την Κροατία.

Η ελληνική ομάδα, που έχει ήδη προκριθεί στην οχτάδα, υποχώρησε πλέον στην τρίτη θέση του Α' ομίλου και θα επιδιώξει να ανέβει τουλάχιστον δεύτερη, με νίκη επί της Ιταλίας (5/8, 16:10), στο τελευταίο παιχνίδι της Α' φάσης. Η Εθνική θέλει την καλύτερη δυνατή θέση προκειμένου να έχει και καλύτερη τύχη στις διασταυρώσεις.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε απ' την εν ψυχρώ γροθιά του Μπιλιάκα στον Αργυρόπουλο, που είχε ως συνέπεια την αποβολή του Κροάτη απ' το παιχνίδι.

Νωρίς στο παιχνίδι η Κροατία πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (1-3) καθώς χάθηκε κι ένα πέναλτι απ' τον Βλαχόπουλο. Όμως η Εθνική με Γενηδουνιά και Παπαναστασίου ισοφάρισε σε 3-3 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Ακολούθησε χαμένο πέναλτι της Κροατίας και γκολ του Καλογερόπουλου για το 4-3. Ένα τέρμα του Φουντούλη έφερε την Ελλάδα στο +2 (5-3), οι Κροάτες μείωσαν σε 5-4 αλλά ο Βλαχόπουλος διαμόρφωσε το +2 του ημιχρόνου με 6-4.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Κροατία μείωσε (6-5), ο Φουντούλης αστόχησε σε πέναλτι και το παιχνίδι ήρθε ξανά στα ίσια (6-6) με νέο κροατικό γκολ. Ακολούθησε ένα... πινγκ-πονγκ με την Ελλάδα να σκοράρει (με Φουντούλη, Παπαναστασίου) και την Κροατία να ισοφαρίζει (8-8) αλλά και να παίρνει ξανά τα ηνία με 8-9. Ο Νικολαΐδης ισοφάρισε (9-9) αλλά οι Κροάτες με δύο γκολ στο φινάλε της περιόδου ξέφυγαν για πρώτη φορά με +2 τέρματα (9-11).

Ο Αργυρόπουλος μείωσε (10-11) αλλά οι Κροάτες σκόραραν ξανά (10-12), προτού πετύχουν γκολ ο Σκουμπάκης και ο Καλογερόπουλος για το 12-12. Και πάλι όμως η Κροατία βρήκε δύο γκολ με τον Χαρκόφ φτάνοντας ξανά στο +2 (12-14). Η Ελλάδα μείωσε με τον Βλαχόπουλο, είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει στο φινάλε, όμως η τελευταία επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε και η Γαλανόλευκη ηττήθηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι.

Κροατία: Μπίγιατς, Μπούριτς, Φάτοβιτς 3, Λόντσαρ 1, Γιόκοβιτς 1, Μπούκιτς 1, Βουκίσεβιτς 1, Ζούβελα, Μάρινιτς Κράγκιτς 3, Βρλιτς, Μπίλιακα, Χάρκοφ 4, Πόπαντιτς

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 2, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΕθνική ΠόλοΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Εθνική ομάδαειδήσεις τώρα