Αθλητισμός|03.08.2024 18:13

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - H απάντηση του Ποστιλιόνε στον Ντούσκο: «Άφησε τα συναισθήματα να τον επηρεάσουν»

Newsroom

O Στέφανος Ντούσκος μετά το τέλος του τελικού στον οποίο συμμετείχε, μίλησε για λάθος της ομοσπονδίας κωπηλασίας και του ομοσπονδιακού προπονητή ως προς κάποιες επιλογές αθλητών (κατά πληροφορίες αναφερόταν στα πληρώματα του ελαφρού σκιφ και της δικώπου γυναικών) που ενδεχομένως θα έφερναν μεγαλύτερες επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Λίγο αργότερα ο ομοσπονδιακός κόουτς της κωπηλατικής ομάδας Τζιάνι Ποστιλιόνε, μιλώντας στο Gazzetta.gr έδωσε την απάντησή του στις αιχμές του Ντούσκου.

Ο Ποστιλιόνε, ο οποίος έχει φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κωπηλασία απάντησε με ψυχραιμία, δίχως να ρίξει λάδι στη φωτιά και λέγοντας ότι ο Ντούσκος, για τον οποίο τόνισε ότι είναι ο καλύτερος αθλητής που έχει, «άφησε τα συναισθήματά του να τον επηρεάσουν» διότι «το θέμα του ήταν προσωπικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Gazzetta είπε: «Καταρχάς να τονίσω πως ο Στέφανος είναι καταπληκτικός, είναι ο καλύτερος μου αθλητής. Η έκτη θέση του είναι μια χαρά, θα κάνει πολλά πράγματα!» και πρόσθεσε: «Ο Στεφάνος είναι πολύ συναισθηματικός και αυτό δεν είναι πάντα κακό. Εγώ είμαι Ιταλός και είμαστε κι εμείς πολύ παθιασμένοι οπότε το καταλαβαίνω. Αλλά όταν υπάρχουν πολλά συναισθήματα, ξέρεις, δεν βγαίνει σε καλό. Το θέμα του ήταν προσωπικό, ο ίδιος άφησε τα συναισθήματα να τον επηρεάσουν».

«Τέσσερα πληρώματα, τέσσερις τελικοί»

Και συμπλήρωσε: «Πώς μπορώ να αλλάξω ένα πλήρωμα, όταν πηγαίνουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μου φέρνουν ασημένιο μετάλλιο; Πώς να τους πω πως δεν μπορούν να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει να τις αλλάξω, αφού είναι γρήγορες; Πείτε μου εσείς, ποιο λάθος έκανε η ομοσπονδία; Τέσσερα πληρώματα, τέσσερις τελικοί, 100% επιτυχία. Κανένα άλλο πλήρωμα στους Ολυμπιακούς δεν το κατάφερε αυτό. Τέσσερις τελικοί, δύο μετάλλια. Που είναι το λάθος;».

Αναφορικά με το τι προηγήθηκε του τελικού ο Ποστιλιόνε είπε: «Και σήμερα το πρωί που ο Στέφανος δεν ήταν καλά, προσπάθησα την κακή του ψυχολογία να την στρέψω υπέρ του. "Είσαι θυμωμένος μαζί μου; Κάνε κάθε κουπιά σα να με χτυπάς, σαν να είναι εναντίον μου", του είπα. Και πραγματικά τον είχα ετοιμάσει, θα έβγαζε όλο του τον θυμό στον αγώνα αλλά… καθυστέρησε ο Λευκορώσος, καθυστέρησε ο αγώνας και το σχέδιό μου καταστράφηκε. Γενικά παίζω με την ψυχολογία των παιδιών, διαβάζω το μυαλό τους και πάντα βρίσκουμε τρόπο».

Και κατέληξε: «Αποδεκτό το παράπονο του Στέφανου, καλώς είπε τη γνώμη του και τώρα εμένα η δίκη μου δουλειά είναι να σωπάσω. Δεν με ενοχλεί, ο Στέφανος είναι καταπληκτικός αθλητής και όταν περάσει ο καιρός θα καταλάβει. Και θα κάνουμε πολλά ακόμη φοβερά πράγματα!».

Πηγή: Gazzetta.gr

ειδήσεις τώραΟλυμπιακοί ΑγώνεςΣτέφανος ΝτούσκοςκωπηλασίαΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Παρίσι 2024