Αθλητισμός|04.08.2024 09:00

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Λύθηκε το μυστήριο με τον αποκλεισμό της θρυλικής σπρίντερ Αν Φρέιζερ Πράις

Newsroom

Η κούρσα των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες άρχισε με ένα μυστήριο και τέλειωσε με μια έκπληξη…

Ήταν μια από τις στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που οι περισσότεροι περίμεναν: την προσπάθεια της Τζαμαϊκανής σπρίντερ Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις να κατακτήσει ένα ακόμα ολυμπιακό μετάλλιο και την μονομαχία της στον τελικό των 100 μέτρων με την Αμερικανίδα Σα'Κάρι Ρίτσαρνσον· τίποτα από τα δυο δεν έγινε.

Οι θεατές στο στάδιο- σίγουρα- δεν είδαν, οι τηλεθεατές κάτι είδαν: σαν σκιά την Τζαμαϊκανή να αποχωρεί και όλοι, τηλεθεατές και θεατές εντός Σταντ ντε Φρανς άκουσαν πολλά. Οι πρώτες σκόρπιες πληροφορίες διέδιδαν ότι η Φρέιζερ Πράις έφτασε με δικό της όχημα στο προθερμαντήριο και όχι με το επίσημο μεταφορικό μέσο των Αγώνων, όπως είχε κάνει η υπόλοιπη αποστολή της Τζαμάικα. Και οι ψίθυροι απέκτησαν και βάση: Όπως μετέδιδαν τα διεθνή ΜΜΕ ένας νέος κανονισμός δεν επιτρέπει στους αθλητές να μετακινούνται με δικό τους μέσο παρά μόνο με τα επίσημα οχήματα!

Τραυματισμός ήταν η αιτία

Άλλοι πάλι «άκουσαν» ότι η διάσημη αθλήτρια από τη χώρα που γέννησε τον Γιουσέιν Μπολτ έφτασε καθυστερημένη στο call room- εκεί, δηλαδή, όπου συγκεντρώνονται οι αθλητές προτού αγωνιστούν- και δεν της επετράπη η είσοδος. Όλα αυτά ψιθυρίζονταν ή γράφονταν «με κάθε επιφύλαξη» μέχρι που ήρθε η είδηση: η Φρέιζερ Πράις υπέστη τραυματισμό!

Το Reuters μετέδωσε ότι η τζαμαϊκανή σπρίντερ τραυματίστηκε στην προθέρμανση και τίποτα από όλα όσα ακούγονταν δεν είχαν σχέση με την αλήθεια.

Ο τζαμαϊκανός παράγων της αποστολής Ίαν Κέλι δήλωσε στο Reuters ότι υπήρξε καθυστέρηση στην άφιξη της Φρέιζερ Πράις μεν, αλλά η απουσία της από την κούρσα των 100 μέτρων οφειλόταν σε τραυματισμό. «Στην κυρία Φρέιζερ-Πράις επετράπη να μπει στην πίστα προθέρμανσης αλλά από άλλη πύλη. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν της επετράπη να μπει στο γήπεδο. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού που υπέστη κατά την τελευταία προθέρμανση».

Και ο μάνατζερ της ομάδας της Τζαμάικα, Λούντλοου Γουότς είπε τα ίδια: «Η Φρέιζερ Πράις τραυματίστηκε στο πόδι και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί», είπε. Και η ίδια η αθλήτρια «απολογήθηκε» στους θαυμαστές της με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είναι δύσκολο για μένα να βρω λέξεις για να περιγράψω την απογοήτευσή μου. Ξέρω ότι οι θαυμαστές μου μοιράζονται αυτήν την απογοήτευση μαζί μου. Είμαι πραγματικά ευλογημένη που είχα τη σταθερή υποστήριξη των οπαδών μου από το ντεμπούτο μου στους Ολυμπιακούς το 2008. Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε να είστε μαζί μου σήμερα και κάθε μέρα»… Αυτά έγραψε χωρίς όμως να διευκρινίζει τι ήταν αυτό που της έκοψε το δρόμο για ένα ακόμα μετάλλιο. Τώρα περιμένουμε τα 200 μέτρα (που δεν είναι το αγώνισμα της Πράις) και την σκυταλοδρομία. Για να δούμε…

Η θρυλική Φρέιζερ Πράις μετράει τέσσερα σερί μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 100 μέτρα: Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012, Ρίο 2016 και Τόκιο 2020. Χθες θα διεκδικούσε το ιστορικό πέμπτο σερί μετάλλιο, επίτευγμα που δεν έχει καμιά άλλη αθλήτρια του στίβου!

Και ποια ήταν η έκπληξη που σφράγισε την κούρσα των 100 μέτρων γυναικών; Φυσικά η νίκη της 23χρονης Τζούλιεν Άλφρεντ από το νησί της Αγίας Λουκίας από εξωτική Καραϊβική. Τέλος καλό λοιπόν; Ίσως…

ΤζαμάικαΦρέιζερ Πράιςειδήσεις τώραΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024