Αθλητισμός|04.08.2024 13:35

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Επιστροφή της Βόρειας Κορέας στη διπλωματία του αθλητισμού - Χειροκρότημα στις ΗΠΑ, πόζες με τους Νοτιοκορεάτες

Newsroom

Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ έχει προσελκύσει η περιέργως εξωστρεφής για μία τόσο εσωστρεφή χώρα, συμπεριφορά των αθλητών της Βόρειας Κορέας στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Βόρεια Κορέα δεν είχε στείλει αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιου, που διοργανωθήκαν στον απόηχο του κορονοϊού. Φέτος επέστρεψε στο μεγάλο αθλητικό γεγονός με μία αποστολή αποτελούμενη από 16 αθλητές.

Η 21χρονη αθλήτρια της ενόργανης An Chang-ok καταγράφηκε την Πέμπτη στον τελικό ενόργανης γυναικών να καταχειροκροτά την αντίπαλο της, Simon Biles.

Επιστρέφει η Βόρεια Κορέα στο διεθνές στερέωμα;

Την Τετάρτη μετά την απονομή των μεταλλίων στην επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ πονγκ), αθλητές της Βόρειας Κορέας πόζαραν χαμογελαστοί δίπλα στους αθλητές της Νότιας Κορέας και της Κίνας σε μία σέλφι που έκανε τον γύρω του διαδικτύου.

Μπορεί η συμπεριφορά των αθλητών να είναι μια πηγαία εκδήλωση του ενθουσιασμού τους που βρίσκονται μετά από 8 χρόνια ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο γνώστες της περιοχής βλέπουν μια απόπειρα της Πιονγιάνγκ να αφήσει πίσω της τον ακραίο απομονωτισμό και να επιστρέψει δειλά δειλά στο διεθνές στερέωμα.

«Στο Παρίσι καταβάλλει προσπάθειες για να επανενταχθεί στη διεθνή κοινότητα. Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει με το πυρηνικό τους πρόγραμμα, το οποίο είναι πάντα ο ελέφαντας στο δωμάτιο», σχολίασε η Jean H Lee πρώην ανταποκρίτρια του ΑΡ.

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024Βόρεια ΚορέαΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Νότια Κορέαειδήσεις τώρα