Αθλητισμός|04.08.2024 19:47

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Σίντι Ενγκαμπά έγραψε ιστορία εξασφαλίζοντας το πρώτο μετάλλιο για την Ομάδα των Προσφύγων!

Newsroom

Η Σίντι Ενγκαμπά έγραψε ιστορία στο Παρίσι καθώς έγινε το πρώτο μέλος της Ομάδας των Προσφύγων που κερδίζει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 25χρονη πυγμάχος που κατάγεται απ' το Καμερούν αλλά αγωνίζεται υπό τη σημαία των Προσφύγων, επικράτησε με 5-0 της Γαλλίδας, Μισέλ Νταβινά, στα προημιτελικά της κατηγορίας των 75 κιλών και πανηγύρισε την πρόκριση στον ημιτελικό, όπου μάλιστα θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τη μάχη του χρυσού μεταλλίου. Ακόμα όμως κι αν χάσει, έχει εξασφαλισμένο το χάλκινο μετάλλιο καθώς στην πυγμαχία δίνονται δύο μετάλλια στις χαμένες των ημιτελικών.

Η Ενγκαμπά, η οποία ήταν η σημαιοφόρος της Ομάδας των Προσφύγων κατά την τελετή έναρξης, γεννήθηκε στο Καμερούν αλλά απ' τα δέκα της χρόνια ζει στη Μ. Βρετανία (δεν έχει βρετανικό διαβατήριο γι' αυτό και δεν μπορεί να αγωνιστεί με τη Μ. Βρετανία). Έχει δηλώσει μέλος της LGBT κοινότητας και το Καμερούν δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί υπό τη σημαία της χώρας. Ούτε και η ίδια όμως επιθυμούσε να το κάνει καθώς στο Καμερούν η ομοφυλοφιλία θεωρείται παράνομη...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώραπυγμαχίαΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνεςπρόσφυγες