Αθλητισμός|05.08.2024 17:53

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εμφάνιση για... μετάλλιο από την Εθνική πόλο - Νίκη επί της Ιταλίας και περιμένει αντίπαλο

Newsroom

Η Εθνική πόλο ανδρών πέτυχε μεγάλη νίκη επί της Ιταλίας με 9-8 στην αυλαία της πρώτης φάσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η ελληνική ομάδα, που έχει εξασφαλίσει από νωρίς την πρόκριση στα προημιτελικά, ήταν εξαιρετική και με κορυφαίους τον Στέλιο Αργυρόπουλο (τέσσερα γκολ) και τον Μάνο Ζερδεβά (14 αποκρούσεις) εξασφάλισε μίνιμουμ την τρίτη θέση του Α' ομίλου, περιμένοντας πλέον ήττα της Κροατίας από τις ΗΠΑ (έστω και στα πέναλτι) για να πάρει την πρωτιά, που τη... στέλνει στα προημιτελικά αντιμέτωπη με την κάτοχο του τίτλου Σερβία.

Σε περίπτωση νίκης των Κροατών στον κανονικό αγώνα, οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες του Τόκιο θα τερματίσουν δεύτεροι και θα παίξουν με την Ουγγαρία, ενώ υπάρχει και ένα σενάριο που φέρνει την ελληνική ομάδα τρίτη, αν η Κροατία νικήσει στα πέναλτι, οπότε αντίπαλός της στον προημιτελικό της Τετάρτης (7/8) θα είναι η Αυστραλία.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.

Ιταλία: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Βελότο, Τζιανάτσα, Φοντέλι, Κοντέμι 3, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 1, Πρεσούτι, Μπρούνι 3, Ντι Σόμα, Ιόκι Γκράτα 1, Νικόζια.

ειδήσεις τώραΟλυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Εθνική ΠόλοΕθνική ομάδα