Αθλητισμός|06.08.2024 08:40

Ο τούρκος-viral- σκοπευτής Γιουσούφ Ντίκετς «σημάδεψε» και τον Αρμάντ Ντουπλάντις - Πώς πανηγύρισε μετά το παγκόσμιο ρεκόρ του

Newsroom

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις πανηγυρίζοντας μετά το παγκόσμιο ρεκόρ του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αποθέωσε τον τούρκο σκοπευτή Γιουσούφ Ντίκετς, που λίγες μέρες πριν είχε γίνει viral κατακτώντας αργυρό μετάλλιο...

Είναι το αστέρι του στίβου! Χολιγουντιανή λάμψη, αυτοπεποίθηση θεϊκή και Αρμάντ Ντουπλάντις: ο αθλητής που βλέπει τους άλλους από ψηλά!

Το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ είχε κάποτε ονοματεπώνυμο: Σεργκέι Μπούμπκα· σήμερα ο Τσάρος των Αιθέρων έχει χαθεί στην ομίχλη του χρόνου κι ο Σουηδός Ντουπλάντις γράφει την Ιστορία όπως αυτός θέλει: με παγκόσμια ρεκόρ! Χαλαρά εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο- σαν σε προπόνηση- και έπειτα ο Αρμάντ Ντουπλάντις, το βράδυ της Δευτέρας, έδωσε εντολή να ανέβει ο πήχυς στα 6,25. Κι έπειτα, ο Σουηδός, αναμετρήθηκε με τον εαυτό του και τώρα ποιος νίκησε; Ακόμα το συζητούν… Ο ουρανός χαμηλό όριο για τον Αρμάντ Ντουπλάντις!
Και ο χρυσός ρέκορντμαν πανηγύρισε το νέο του κατόρθωμα με εμβληματικό τρόπο: μιμήθηκε τον Τούρκο σκοπευτή Γιουσούφ Ντίκετς, που λίγες μέρες πριν είχε γίνει viral για τον τρόπο που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σκοποβολή!

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ντίκετς προκάλεσε την παγκόσμια προσοχή όταν κέρδισε τη 2η θέση στον τελικό του αεροβόλου στα 10 μέτρα. Εκείνο το γεγονός που είχε κάνει το επίτευγμά του εντυπωσιακό ήταν ότι εξασφάλισε το αργυρό μετάλλιο χωρίς τη βοήθεια ειδικών γυαλιών, σε αντίθεση με τους συναθλητές του, αλλά και στάση του σώματός του, το να πυροβολεί με το χέρι στην τσέπη, κάτι που έδειξε αυτοπεποίθηση τουλάχιστον. Και η εικόνα του έκανε τον γύρο του κόσμου σε 80 δευτερόλεπτα!

Έμπνευση πανηγυρισμών!

Και ο Ντουπλάντις, που από το βράδυ της Δευτέρας είναι ο σταρ της διοργάνωσης, πανηγύρισε μιμούμενος τον Τούρκο!
Ο ένας, ο σουηδός άλτης, είναι πλέον δύο φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ αφού έχει στη συλλογή του ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020· γεννήθηκε στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ και η μητέρα του, Έλενα, κατάγεται από τη Σουηδία. Ο Ντουπλάντις επέλεξε να εκπροσωπήσει τη Σουηδία έναντι των ΗΠΑ, όταν στον πατέρα του προσφέρθηκε δουλειά για να προπονεί τη σουηδική ομάδα. Από το 2015 έως το 2024, ο Ντουπλάντις έχει κατακτήσει συνολικά 16 χρυσά μετάλλια!

Ο Ντίκετς, στα 51 του χρόνια έκανε το όνειρό του πραγματικότητα· πρωτοεμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 όταν ήταν 35 χρονών, προσπαθώντας σαν ξεπεράσει έναν χωρισμό. Από τότε, ο Ντίκετς συμμετείχε σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτυγχάνοντας να εξασφαλίσει ένα μετάλλιο. Ο Ντίκετς είναι ο γηραιότερος Ολυμπιονίκης της Τουρκίας μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου.
Και οι στιγμές που χαράσσονται στον χρόνο συνεχίζονται. Γιατί αυτό είναι Ολυμπιακοί Αγώνες: στιγμές που κρατούν αιώνια!

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΑρμάντ ΝτουπλάντιςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώρα