Αθλητισμός|06.08.2024 21:15

Νόα - ΑΕΚ 3-1: Οι Αρμένιοι σόκαραν τους Κιτρινόμαυρους που τα έκαναν όλα λάθος και δέχθηκαν γκολ ακόμα κι απ' τον αντίπαλο τερματοφύλακα!

Newsroom

Η ΑΕΚ ήταν... φάντασμα του εαυτού της στην Αρμενία και υπέστη μια συντριβή απ' την άσημη Νόα στο πρώτο ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Οι παίκτες της Ένωσης, μολονότι προηγήθηκαν στο σκορ, στη συνέχεια τα έκαναν όλα λάθος. Δέχθηκαν γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 3-1!

Μέχρι και ο τερματοφύλακας της Νόα σκόραρε (!) σ' αυτό το απίστευτο σε εξέλιξη παιχνίδι, που είχε για αρνητικό πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ της ΑΕΚ Θωμά Στρακόσα, ο οποίος βρέθηκε σε κακή βραδιά, όπως συνέβη όμως και με τους περισσότερους παίκτες των Κιτρινόμαυρων.

Πλεόν στη ρεβάνς της 15ης Αυγούστου στην OPAP Arena, η ΑΕΚ οφείλει να εμφανίσει την... κανονική της εικόνα για να αποφύγει ένα μεγάλο καλοκαιρινό κάζο που θα την βγάλει εκτός Ευρώπης από πολύ νωρίς. Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι υπερέχει ξεκάθαρα σε ποιότητα απ' την αρμενική ομάδα. Αρκεί να το εμφανίσει και μέσα στο γήπεδο...

Η εξέλιξη του ματς

Η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ μόλις στο 8' με κεφαλιά του Μουκουντί και τελικά άνοιξε το σκορ πριν από τα μισά του ημιχρόνου. Στο 22' ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο γκολκίπερ της Νόα έκανε άστοχη έξοδο και ο επερχόμενος Γκαρσία με δυναμική κεφαλιά έγραψε το 0-1. 

Μολονότι η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα... κατόρθωσε να δεχτεί γκολ στην πρώτη απειλητική προσπάθεια των Αρμένιων. Στο 33' ο Πίνσον έκανε κίνηση μέσα στην περιοχή, βρήκε ελεύθερο πεδίο και εκτέλεσε τον Στρακόσα για το 1-1.

Η  ΑΕΚ έχασε το μυαλό της και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια ουσιαστική απειλητική κατάσταση στην περιοχή της Νόα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Ένωση δέχθηκε γκολ με έναν απίστευτο τρόπο! Στο 67' ο γκολκίπερ της Νόα, Τσαντσάρεβιτς εκτέλεσε ελεύθερο απ' την περιοχή του, ο αέρας έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην μπάλα που έσκασε μπροστά απ' τον Στρακόσα, ο οποίος βρισκόταν εκτός θέσης, και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Όσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει γκολ μοιάζοντας σοκαρισμένη απ' την επίτευξη του 2-1 και ιδίως απ' τον απίστευτο τρόπο που προέκυψε. Το δράμα για την Ένωση όμως δεν είχε τελειωμό καθώς στο 97' οι Αρμένιοι σκόραραν για τρίτη φορά! Και πάλι από γέμισμα του τερματοφύλακα της Νόα, η μπάλα έσκασε στον αγωνιστικό χώρο και κατέληξε στον Μανβελγιάν, ο οποίος νίκησε τον Στρακόσα με διπλή προσπάθεια διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Νόα: Τσαντσάρεβιτς, Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράρινσον, Σάντος, Γκαμπό (46' Αβανεσιάν), Σαγκαρέ, Μονβεϊλάν, Πίνσον, Φερέιρα (89' Πετροσιάν), Αίας (46' Γκρεγκόριο).

ΑΕK: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72' Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Πινέδα (68' Περέιρα), Ελίασον (78' Άμραμπατ), Λούμπιτσιτς (72' Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (68' Κοϊτά), Λιβάι Γκαρσία.

ειδήσεις τώραEuropa Conference LeagueΑΕΚ