Αθλητισμός|06.08.2024 22:00

Μάλμε - ΠΑΟΚ 2-2: Ανίκητος και στη Σουηδία ο Δικέφαλος, που επιστρέφει για την πρόκριση στην «καυτή» Τούμπα!

Newsroom

Ο επτάψυχος ΠΑΟΚ παραμένει σε σταθερή τροχιά για τ' αστέρια του Champions League. O Δικέφαλος έμεινε δύο φορές πίσω στο σκορ απ' την άκρως επικίνδυνη Μάλμε αλλά έβγαλε στο γήπεδο τον χαρακτήρα του και τα στοιχεία που τον έκαναν πρωταθλητή Ελλάδας και απέσπασε ισοπαλία 2-2 στη Σουηδία. Πλέον η πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League θα κριθεί στη... φλογερή Τούμπα την Τρίτη 13 Αυγούστου.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρήκε απέναντί της ένα εξαιρετικό σύνολο, που ούτως ή άλλως έχει ρυθμό στο παιχνίδι της έχοντας ήδη παίξει 17 επίσημα ματς στο σουηδικό πρωτάθλημα! Όμως ο Δικέφαλος είχε να αντιπαρατάξει το μέταλλο που διαθέτει και φυσικά την ποιότητα που έχει ως σύνολο...

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μάλμε επιχείρησε να πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς μόλις στο 1' απείλησε με σέντρα σουτ του Μπόλιν, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η πίεση των Σουηδών συνεχίστηκε που άγγιξαν το γκολ στο 2' με τον Νάνασι και στο 13' με τον Τιελίν. Όμως ο Κοτάρσκι με δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν για τον ΠΑΟΚ που συνέχισε να... ψάχνεται στο γήπεδο και το πλήρωσε.

Στο 28' ο Γιόνσον κυριάρχησε στον αέρα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τη Μάλμε. Αυτό το γκολ λειτούργησε σαν... ξυπνητήρι για τον ΠΑΟΚ που έκανε άμεσα την αντεπίθεσή του καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό (29') ο Κωνσταντέλιας άγγιξε την ισοφάριση.

Τελικά η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε το γκολ που άξιζε στο 42'. Έπειτα από γύρισμα του Σάστρε, ο Μπράντον απείλησε με προβολή από κοντά, ο γκολκίπερ της Μάλμε απέκρουσε σωτήρια και στην εξέλιξη της φάσης ο Τάισον βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και εκτέλεσε άψογα για το 1-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε όπως και το πρώτο: με δοκάρι της Μάλμε! Στο 48' ο Γιάνσον σούταρε μέσα απ' την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 54' με τεράστια ευκαιρία του Μπράντον, ο οποίος στο 63' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε. 

Ακολούθησε ένα διάστημα πίεσης απ' την πλευρά της Μάλμε που απείλησε στο 64' με τον Τέλιν αλλά ο Κοτάρσκι απέτρεψε ξανά το γκολ. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 67' οπότε η πρωταθλήτρια Σουηδίας πήρε ξανά το προβάδισμα (2-1). Ο Κρίστιανσεν εκτέλεσε το κόρνερ χαμηλά στο πρώτο δοκάρι, ο Νανάσι μπήκε στην τροχιά της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ και πάλι δεν πτοήθηκε απ' το γκολ και έβγαλε αντίδραση φτάνοντας γρήγορα στην ισοφάριση. Στο 75' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλιεράκης πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου έκανε κίνηση ο Μπάμπα, ο οποίος με ιδανικό πλασέ έγραψε το 2-2.

Μάλμε: Ντάλιν, Λάρσεν, Γιάνσον, Ζέτερστρεμ, Μπουσανέλο, Μπολίν (83' Άλι), Γιόνσεν, Πένια (90+4' Μπεργκ), Νανάσι, Τελίν, Μποτχάιμ (66' Κρίστιανσεν).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (73' Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (73' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (83' Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (69' Τισουντάλι).

ΠΑΟΚChampions Leagueειδήσεις τώραΜάλμε