Αθλητισμός|06.08.2024 20:12

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αλλαγή ώρας στον τελικό της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ

Newsroom

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων αποφάσισε να τροποποιήσει το πρόγραμμα του τελικού του άλματος επί κοντώ γυναικών λόγω της συμμετοχής περισσότερων απ' το προβλεπόμενο αλτριών.

Υπό κανονικές συνθήκες στον τελικό θα συμμετείχαν 12 αθλήτριες, όμως η World Athletics αποφάσισε να δώσει το εισιτήριο σε 20 απ' τις 30 που συμμετείχαν στον προκριματικό.

Αναμεσά τους ήταν βεβαίως η Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, όπως και η πρωτάρα σε Ολυμπιακούς. Αριάδνη Αδαμοπούλου, η οποία όμως τραυματίστηκε και αποσύρθηκε. Η World Athletics που είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του προγράμματος, μετέφερε κατά 45 λεπτά νωρίτερα τον τελικό του επί κοντώ. Το αγώνισμα θα αρχίσει στις 19.15 ώρα Ελλάδας (μετάδοση από την ΕΡΤ2), με τη συμμετοχή 19 αθλητριών, που θα κληθούν να ξεκινήσουν τον αγώνα τους στα 4,40 μέτρα.

«Είμαι πολύ στενοχωρημένη»

«Είμαι πολύ στεναχωρημένη με αυτή την εξέλιξη αλλά πρέπει να θέσω ως προτεραιότητα την υγεία μου», τόνισε η Αδαμοπούλου σε ανάρτησή της στα social media.

Στο κείμενό της η επικοντίστρια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν θα αγωνιστεί δίπλα στην Κατερίνα Στεφανίδη.

«Εχθές ακόμα ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Πέρασα στο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στην πρώτη μου ολυμπιακή συμμετοχή! Κατά την διάρκεια του προκριματικού στην πρώτη προσπάθεια στο 4,55 ένιωσα ένα τσίμπημα στο δικέφαλο. Σήμερα μετά την μαγνητική φάνηκε ότι έχω θλάση 2ου βαθμού. Δεν θα καταφέρω δυστυχώς να αγωνιστώ. Σας ευχαριστώ παρά πολύ όλους για τα όμορφα μηνύματα και την στήριξη που μου δίνετε. Είμαι πολύ στεναχωρημένη με αυτή την εξέλιξη αλλά πρέπει να θέσω ως προτεραιότητα την υγεία μου!» έγραψε η αθλήτρια.

 

ειδήσειςΠαρίσιειδήσεις τώραΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί ΑγώνεςΚατερίνα ΣτεφανίδηΠαρίσι 2024