Αθλητισμός|06.08.2024 23:15

Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός Μίλτος Τεντόγλου: «Το πρώτο πράγμα που είπα στον Πομάσκι ήταν "δεν ήμουν καλός"»

Newsroom

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας και μοναδικός διότι αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου -του δεύτερου σερί σε Ολυμπιακούς Αγώνες- δηλώνει απογοητευμένος απ' την επίδοσή του!

Όπως το διαβάσατε... Μόλις ολοκληρώθηκε ο τελικός του μήκους και ο Μίλτος είχε εξασφαλίσει το χρυσό γράφοντας ιστορία, έσπευσε στον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι και του είπε: «Δεν τα πήγα καλά!». Ο Πομάσκι τον αγκάλιασε θερμά και του απάντησε: «Δεν πειράζει το πήραμε για δεύτερη φορά». Κι όμως ο Τεντόγλου συνέχισε να του λέει ότι δεν έκανε τη μεγάλη επίδοση που έψαχνε στον αγώνα...

Αυτός είναι ο Μίλτος Τεντόγλου και γι' αυτό κυριαρχεί στους αγώνες. Διότι δεν αγχώνεται κυνηγώντας ένα μετάλλιο. Δεν νιώθει το βάρος του μεταλλίου, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους αθλητές. Εκείνος... τρέφεται απ' το να κυνηγάει τις μεγάλες επιδόσεις. Κι αυτό τον κάνει μοναδικό στο είδος του...

«Δεν τα πήγα καλά»

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Μίλτος Τεντόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ: «Χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό που κατάφερα. Ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Σαν επίδοση κάτι μου έλειπε. Στο τέλος ξεκίνησα να ξυπνάω. Το 5ο ήταν πολύ καλό άλμα, με πάτημα πίσω. Στο 6ο άλμα πήγαμε να το ρισκάρουμε, να πατήσω οριακά. Δεν έκατσε. Σαν επίδοση ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Για μένα, για να το ευχαριστηθώ περισσότερο».

Για την πίεση που ένιωσε στη διάρκεια του αγώνα: «Το 8,34μ. μου έβαλε πίεση, γι' αυτό και απάντησα αμέσως με 8,48μ.. Μου έβαλε πίεση και ο Πίνοκ στη συνέχεια γιατί ήξερα ότι θα μπορούσε να κάνει 8,50μ.. Δεν σταμάτησα να προσπαθώ μέσα στον αγώνα. Μου βγήκαν καλά άλματα».

Για το ιστορικό επίτευγμά της υπεράσπισης του χρυσού μεταλλίου, ο δεύτερος μετά τον Καρλ Λιούις: «Σίγουρα μου λέει πολλά. Για μένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός για να το πετύχεις. Υπάρχουν αθλητές όπως ο Φίλιπς και ο Πεντρόσο που δεν ήταν τυχεροί. Κάποιοι τραυματίστηκαν γιατί είναι κάθε τέσσερα χρόνια αυτή η διοργάνωση».

Για την πνευματική προετοιμασία πριν τον τελικό: «Μετράει πάρα πολύ. Είναι πολύ σημαντικό. Εγώ έχω τον δικό μου τρόπο. Είμαι ήσυχο άτομο, δεν κάνω πολλά πράγματα πριν από τον αγώνα. Σκέφτομαι πολλά όμως. Τι ακριβώς θα κάνω, το χειρότερο δυνατό σενάριο».

Για την αγκαλιά με τον Πομάσκι: «Του είπα δυο-τρεις φορές "δεν ήμουν καλός". Μου είπε "δεν πειράζει, το πήραμε ξανά, δεύτερη φορά" κι εγώ συνέχισα να του λέω "δεν ήμουν καλός". Πάντα υπάρχει καλύτερο. Κάθε στάδιο, κάθε αγώνας, κάθε μέρα είναι διαφορετική. Κάποια άλλη μέρα μπορεί να κάνω καλύτερη επίδοση. Το 8.48μ. εν τέλει είναι καλό».

Τέλος έστειλε μήνυμα στους Έλληνες που τον παρακολουθούσαν και τον στήριξαν: «Ευχαριστώ πάρα πολύ! Έβλεπα στα social media πολλά για μένα και την στήριξή τους. Σας ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να σας έκανα έστω και λίγο περήφανους, να σας έκανα να χαμογελάσετε έστω και λίγο. Καλή επιτυχία και στ' άλλα τα παιδιά».

Μίλτος ΤεντόγλουΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Παρίσι 2024ειδήσεις τώραΟλυμπιακοί Αγώνες