Αθλητισμός|08.08.2024 06:50

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η άβολη αλήθεια: Τι κάνουν οι αθλητές υγρού στίβου όταν η φύση τους καλεί;

Newsroom

Σχεδόν όλοι έχουν πολλές φορές νιώσει και κάνει την ανάγκη τους μέσα σε κάποια θάλασσα ή πισίνα. Το ερώτημα όμως είναι εκτός γιατί το νερό προκαλεί άμεσα ανάγκη για ούρηση, τι κάνουν οι αθλητές της κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal οι αθλητές λένε ότι συχνά δεν έχουν άλλη επιλογή όταν τους καλεί η φύση από το να εμπιστευτούν ότι το χλώριο της πισίνας θα κάνει τη δουλειά του.

«Έχω ουρήσει σε κάθε πισίνα που έχω κολυμπήσει»

Σε σημαντικούς αγώνες, οι κολυμβητές ενυδατώνονται μέχρι την τελευταία στιγμή, ενώ παράλληλα φορούν εξαιρετικά στενές στολές που προορίζονται να συμπιέζουν το σώμα τους σε ένα πιο υδροδυναμικό σχήμα. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο συνδυασμό.

Η Λίλι Κινγκ, τρεις φορές Ολυμπιονίκης με τις ΗΠΑ, είπε στη WSJ : «Μάλλον έχω ουρήσει σε κάθε πισίνα που έχω κολυμπήσει, έτσι πάει».

Ενας άλλος αθλητής, ο Ζακ Χάρτινγκ, ο οποίος αγωνίστηκε για τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έκανε την ανάγκη του στο...μαγιό του για πρώτη φορά στο πολιτειακό πρωτάθλημα γυμνασίου της Αλαμπάμα. «Κάθε φορά που πήγαινα σε μια πισίνα μετά από αυτό, θεωρούσα αυτονόητο ότι θα το κάνω».

Παρόλο που όλοι το κάνουν, προσπαθούν να ακολουθούν έναν απλό κανόνα αν χρειαστεί να ουρήσουν στην πισίνα: να μην το κάνουν όταν κάποιος είναι ακριβώς πίσω τους. «Ποτέ δεν θέλετε να κολυμπήσετε μέσα από ένα ζεστό σημείο», δήλωσε ο κολυμβητής του ελεύθερου και τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης Κάλεν Τζόουνς.

Γιατί η κολύμβηση κάνει τους ανθρώπους να έχουν ανάγκη να ουρήσουν

Σύμφωνα με το US Masters Swimming, οι περισσότεροι κολυμβητές ανοιχτής θάλασσας ουρούν στο νερό αρκετά συχνά.

«Για τους περισσότερους κολυμβητές ανοιχτής θάλασσας, η ούρηση είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε κολύμβησης -ενίοτε πολλές φορές. Για όλους τους κολυμβητές, υπάρχει ένας πιθανός λόγος για τον οποίο μπορεί να χρειαστεί να ουρήσουν περισσότερο ενώ βρίσκονται στο νερό και ονομάζεται "διούρηση εμβύθισης". Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που το σώμα βυθίζεται σε νερό και συμβαίνει επειδή το κρύο νερό και η βύθιση προκαλούν περιορισμό των αιμοσφαιρίων στα άκρα, δημιουργώντας μας την ανάγκη να ουρήσουμε».

Παρίσι 2024ΠαρίσιΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί Αγώνεςκολύμβησηειδήσεις τώρα