Αθλητισμός|07.08.2024 11:00

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Ιμάν Κελίφ: Πήρε την πρόκριση στον τελικό της πυγμαχίας και θα διεκδικήσει το χρυσό!

Newsroom

Η συμμετοχή της στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, προκάλεσε θόρυβο. Η ίδια εκφοβίστηκε και υπέστη transvestigation αλλά δεν λύγισε και τελικά θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της.

Ο λόγος φυσικά για την Ιμάν Κελίφ, την πυγμάχο από την Αλγερία, που στον πρώτο της αγώνα σε Ολυμπιακούς κατηγορήθηκε ότι παριστάνει τη γυναίκα και είναι άντρας ή transgender επειδή έχει αυξημένα ανδρικά χρωμοσώματα.

Ωστόσο, η ΔΟΕ υπερασπίστηκε την αθλήτρια λέγοντας ότι «η Ιμάν γεννήθηκε γυναίκα». Παρά τα σχόλια μίσους που δέχτηκε η Κελίφ όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά απάντησε με τον καλύτερο τρόπο στους επικριτές της: με την πρόκρισή της στον τελικό.

Ο αγώνας που της χάρισε την πρόκριση

Η 25χρονη αθλήτρια κέρδισε στα σημεία την πυγμάχο από την Ταϊλάνδη, Γιαντζαέμ Σουβαναπένγκ, και προκρίθηκε στον τελικό των -66 κιλών, που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο για την πατρίδα της στο Παρίσι.

Μάλιστα, στον μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Λιού Γιανγκ, που επίσης δεν είχε περάσει το τεστ καταλληλότητας φύλου.

πυγμάχοςειδήσεις τώραΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσιΟλυμπιακοί Αγώνες 2024πυγμαχία