Αθλητισμός|07.08.2024 13:47

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Απευθείας στον τελικό του ακοντισμού η Ελίνα Τζένγκο!

Newsroom

Με μια μεγάλη βολή στην τρίτη της προσπάθεια η Ελίνα Τζένγκο έπιασε το όριο και πήρε την πρόκριση στον τελικό του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 στο Μόναχο «κάρφωσε» το ακόντιο στα 63,22μ. και πήρε απευθείας το εισιτήριο για τον τελικό. Στην πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Τζένγκο έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ξεπερνώντας άνετα το όριο των 62 μέτρων. Προκρίθηκε στον τελικό με την πέμπτη καλύτερη επίδοση.

Άρχισε με χαμηλή βολή στα 52,02μ., ανέβηκε στη δεύτερη ρίχνοντας 61,09μ. και στην τρίτη και τελευταία της προσπάθεια ήταν ακόμα καλύτερη κάνοντας βολή πρόκρισης.

Ο τελικός του ακοντισμού είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 10 Αυγούστους στις 20.40.

Τζένγκο: «Παρέμεινα ψύχραιμη»

Η Ελληνίδα αθλήτρια ανάφερε μετά την πρόκριση: «Ήξερα ότι μπορούσα να φτάσω μια τέτοια επίδοση, παρέμεινα ψύχραιμη. Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη που στην πρώτη μου Ολυμπιάδα θα βρίσκομαι στον τελικό. Αυτό που επικρατεί στο γήπεδο, αν δεν είσαι αθλητής, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική και σε βοηθάει πολύ για ένα καλό αποτέλεσμα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα που ήταν η οικογένεια μου εδώ».

Για το κυνήγι του μεταλλίου είπε: «Ο κοουτς πιστεύει πολύ σε εμένα, στενοχωριέται που λόγο του άγχους μου μερικές φορές καταστρέφω τον εαυτό μου. Η έκτη θέση που πήρα στη Ρώμη με πείσμωσε, θα προσπαθήσω στον τελικό να είμαι τόσο συγκεντρωμένη και να το ευχαριστηθώ. Τον εαυτό μου τον βλέπω στα μετάλλια αν παραμείνω όπως ήμουν σήμερα, είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη».

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024ακοντισμόςΕλίνα Τζένγκο