Αθλητισμός|07.08.2024 22:41

Κάιλ Γκάι: Αποσύρθηκε στα 27 του ο πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού

Newsroom

Σοκ στη μπασκετική κοινότητα έχει προκαλέσει η είδηση της απόσυρσης του γκαρντ Κάιλ Γκάι σε ηλικία μόλις 27 ετών, για να γίνει βοηθός προπονητή στο κολλέγιο όπου φοίτησε.

Ο πρώην πια μπασκετομπλίστας, με μια σύντομη θητεία στον Παναθηναϊκό, θα αναλάβει τη θέση του ειδικού βοηθού ανάπτυξης και εξέλιξης των νεαρών αθλητών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ο Γκάι, μετά από τον Παναθηναϊκό, πήρε μεταγραφή στην Τενερίφη και είχε αρκετά καλά νούμερα: Κατέγραψε 21,5 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ κατά μέσο όρο σε 11 αγώνες στο Basketball Champions League, ενώ στην Ισπανία είχε αντίστοιχα 14,3 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ.

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση»

Εξηγεί ο ίδιος: «Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τον προπονητή Μπένετ και την Κάρλα Γουίλιαμς που μου εμπιστεύτηκαν την ευκαιρία να επιστρέψω και να ξεκινήσω αυτό το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου. Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα, αλλά γνωρίζοντας πόση αγάπη τρέφω για αυτήν την κουλτούρα και την κοινότητα, ήταν πολύ σαφές για το που πρέπει να βρίσκομαι με την οικογένειά μου.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα βοηθήσω αυτή την ομάδα και το Πανεπιστήμιο με όποιον τρόπο χρειαστεί. Είμαι επίσης ενθουσιασμένος που τα παιδιά μου βλέπουν ότι η δουλειά δεν σταματά ποτέ!».

απόσυρσηΠαναθηναϊκόςμπάσκετειδήσεις τώρα