Αθλητισμός|08.08.2024 11:48

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Reuters: Στην Πόλακ ανήκει το θετικό δείγμα ντόπινγκ - Προσωρινός αποκλεισμός της από την ΔΟΕ

Newsroom

Την Ελένη Πόλακ κατονομάζει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ως την Ελληνίδα αθλήτρια που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού λόγω θετικού δείγματος ντόπινγκ. Όπως σημειώνει δημοσίευμα του Reuters, στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός αφού βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) είχε ανακοινώσει την Τρίτη ότι ένα μέλος της ελληνικής αποστολής αποβλήθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό, χωρίς να αναφέρει όνομα.

Η ελληνική αποστολή είχε ενημερωθεί τη Δευτέρα από την ΕΟΚΑΝ, για θετικό δείγμα, λίγο μετά την ολοκλήρωση του προκριματικού αγώνα στο άλμα επί κοντώ των γυναικών, στον οποίο συμμετείχε η Πόλακ, χωρίς να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, αφού είχε άλμα στα 4,20 μ.

Ωστόσο, η ίδια η Πόλακ, πριν ακόμα το ανακοινώσει η ΕΟΕ, είχε δηλώσει μετά τον προκριματικό του άλματος επί κοντώ πως είχε ενημερωθεί για μια ουσία που είχε βρεθεί στα ούρα της. Είχε τονίσει όμως πως ήταν κάτω από το σχετικό όριο και το είχε αποδώσει στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος προτού υποβληθεί στον σχετικό έλεγχο ντόπινγκ.