Αθλητισμός|08.08.2024 12:00

Απίστευτη τακτική Αρτέτα: Προσέλαβε πορτοφολάδες για να κλέψουν τους παίκτες της Άρσεναλ ενώ έτρωγαν

Newsroom

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου έμειναν άναυδοι με αυτό που έκανε ο Μικέλ Αρτέτα για να δώσει ένα μάθημα στους παίκτες της Άρσεναλ.

Ο Αρτέτα έχει ενορχηστρώσει μια αξιοσημείωτη ανατροπή στην τύχη της Άρσεναλ από τότε που αντικατέστησε τον Ουνάι Έμερι στη θέση του προπονητή το 2019, οδηγώντας τον σύλλογο πίσω στο Champions League πριν τον καταστήσει τακτικό διεκδικητή του τίτλου της Premier League.

Οι… περίεργες τακτικές του Αρτέτα

Ο πρώην μέσος της Άρσεναλ είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής φιγούρα στο Emirates Stadium, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι έχει χρησιμοποιήσει μερικές μάλλον ασυνήθιστες μεθόδους για να επιτύχει την επιτυχία.

Αυτές περιλαμβάνουν την υιοθέτηση από την ομάδα ενός σκύλου που ονομάζεται «win» για να αντιπροσωπεύει την «οικογένεια της Άρσεναλ», το να κρατούν οι παίκτες τα χέρια τους κατά τη διάρκεια των ομαδικών συζητήσεων ώστε να «νιώθουν ο ένας την ενέργεια του άλλου» και το να βάζει στα ηχεία το «You'll Never Walk Alone» κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης για να προετοιμάσει τα αστέρια του για την εκφοβιστική ατμόσφαιρα του Άνφιλντ όταν αντιμετωπίζουν τη Λίβερπουλ.

Προσέλαβε πορτοφολάδες

Ωστόσο, καμία από αυτές τις ιδέες δεν ήταν τόσο παράξενη όσο αυτό που φέρεται να έκανε ο Ισπανός προπονητής κατά τη διάρκεια ενός δείπνου της ομάδας.

Σύμφωνα με την Athletic, ο Αρτέτα προσέλαβε κρυφά μια ομάδα επαγγελματιών πορτοφολάδων για να περνούν γύρω από τα τραπέζια και να κλέβουν τα τηλέφωνα και τα πορτοφόλια των ανυποψίαστων αστέρων της ομάδας.

Στο τέλος του γεύματος ο Αρτέτα ζήτησε από τους παίκτες να αδειάσουν τις τσέπες τους, οπότε και συνειδητοποίησαν ότι τους έλειπαν πολύτιμα αντικείμενα.

Η ιδέα πίσω από το κόλπο ήταν να διδάξει στην ομάδα του τη σημασία της ετοιμότητας, της εγρήγορσης και της προετοιμασίας ανά πάσα στιγμή.

Ο Αρτέτα έχει καταστήσει τις ασυνήθιστες και ελαφρώς εκκεντρικές μεθόδους βασικό μέρος του διοικητικού του στυλ, καθώς βλέπει κάθε ευκαιρία ως ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη.

προπονητήςΜίκελ ΑρτέταΑρσεναλPremier Leagueειδήσεις τώρα