Αθλητισμός|09.08.2024 12:52

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι κολυμβητές πίνουν Coca-Cola για να μην αρρωστήσουν από τα νερά του Σηκουάνα!

Newsroom

Οι αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 είναι από τους υγιείς ανθρώπους στον πλανήτη, ωστόσο φέτος στο Παρίσι στρέφονται σε μια ανθυγιεινή και αντιεπιστημονική λύση για να μην αρρωστήσουν από τα μολυσμένα νερά του Σηκουάνα. Και αυτό είναι να πίνουν Coca-Cola.

Οι κορυφαίοι κολυμβητές ορκίζονται πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγουν τις λοιμώξεις, ανέφεραν αθλητές τριών ομάδων στην εφημερίδα The Wall Street Journal.

«Ο μύθος της Coca-Cola είναι αληθινός», δήλωσε η Moesha Johnson της ομάδας της Αυστραλίας. «Συχνά πίνουμε ένα κουτάκι, απλά για να ξεπλύνουμε οτιδήποτε υπάρχει μέσα μας».

Τι λέει ειδικός για την τακτική αυτή 

Αυτή η στρατηγική, για την οποία μίλησαν κολυμβητές από τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιταλία, μπορεί να μην είναι επιστημονικά ορθή, ακόμη και αν είναι δημοφιλής.

Η Δρ Μαρία Αμπρέου, πρόεδρος της Αμερικανικής Γαστρεντερολογικής Ένωσης, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η Coca-Cola είναι λιγότερο όξινη από ένα υγιές στομάχι, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν βοηθάει με τις λοιμώξεις.

«Αυτοί είναι νέοι άνθρωποι, αθλητές, σωστά; Θα είναι υγιείς και το οξύ του στομάχου τους θα είναι ωραίο και ισχυρό» συνέχισε η επιστήμονας, η οποία εξέφρασε τη διαφωνία της με την τακτική αυτή, όπως αναφέρει η Independent. 

Πολλά τα παράπονα για τον Σηκουάνα 

Η ποιότητα του νερού του Σηκουάνα αποτελεί μόνιμη ανησυχία στο Παρίσι μέχρι στιγμής. Το κολύμπι στον ποταμό έχει σε μεγάλο βαθμό απαγορευτεί τον τελευταίο αιώνα, επειδή ήταν πολύ τοξικό.

Παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι αξιωματούχοι δαπάνησαν 1,5 δισ. δολάρια για βελτιώσεις στις υποδομές ενόψει των αγώνων, μεταξύ άλλων για να κάνουν τον Σηκουάνα πιο καθαρό, τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται.

Παρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώραΟλυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσιΣηκουάναςCoca Cola