Αθλητισμός|09.08.2024 22:51

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας, Ισα Χαγιάτου

Newsroom

Σε ηλικία 78 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Ισα Χαγιάτου. Ο Καμερουνέζος παράγοντας ανέλαβε την ηγεσία της CAF το 1988 και παρέμεινε στη θέση αυτή ως το 2017. «Η CAF και το αφρικανικό ποδόσφαιρο θα είναι πάντα υπόχρεοι στον πρόεδρο Χαγιάτου, για την τεράστια συμβολή του, επί πολλά χρόνια, στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Αφρική» δήλωσε ο διάδοχός του, Πατρίς Μοτσέπε.

Η ομοσπονδία του Καμερούν με τη σειρά της έκανε λόγο για έναν άνθρωπο «που έφερε επανάσταση στο αφρικανικό ποδόσφαιρο». «Υπό την ηγεσία του, η ήπειρος έφτασε από τις τρεις στις πέντε θέσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής γνώρισε επίσης μεγάλες αλλαγές, μέχρι την επέκταση της τελικής φάσης σε 24 ομάδες».

«Ο πρόεδρος Ισα Χαγιάτου γνώριζε πάντα, μέσω της ηγεσίας του, των προσωπικών του δεξιοτήτων και της αίσθησης του συμβιβασμού, να υπερασπίζεται τη φωνή της Αφρικής. Του χρωστάμε πολλά» ανέφερε από την πλευρά του ο παλαίμαχος Καμερουνέζος άσος, Σαμουέλ Ετό.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που «αφιέρωσε τη ζωή του στη διοίκηση των μεγαλύτερων φορέων του αθλητισμού».

Αφρικήποδόσφαιροειδήσεις τώρα