Αθλητισμός|10.08.2024 22:05

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μετά το χρυσό, η Ιμάν Κελίφ υπέβαλλε καταγγελία για διαδικτυακή παρενόχληση

Newsroom

Η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ, «χρυσή» Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, υπέβαλε καταγγελία για παρενόχληση στον κυβερνοχώρο, αφού έπεσε θύμα διαμάχης για το φύλο της, όπως ανακοίνωσε σήμερα (10/8) ο δικηγόρος της Ναμπίλ Μπουντί.

«Έχοντας μόλις κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, η πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ αποφάσισε να οδηγήσει έναν νέο αγώνα: αυτόν της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας και της τιμής», γράφει ο δικηγόρος, σημειώνοντας ότι «έκανε καταγγελία για πράξεις επιδεινούμενης κυβερνοπαρενόχλησης, στην εισαγγελία του Παρισιού στον τομέα καταπολέμησης του διαδικτυακού μίσους.»

Πώς ξεκίνησαν οι επιθέσεις 

Η Κελίφ έπεσε θύμα επίθεσης από ακροδεξιούς στην Ιταλία, όπως ο Ματέο Σαλβίνι, αλλά και από εκατοντάδες τρολ του διαδικτύου και όχι μόνο: Αντίπαλες αθλήτριες εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά της ίντερσεξ αθλήτριας.

Ορισμένες την στήριξαν, ενώ όλη η αποστολή της Αλγερίας είχε πέσει πάνω της να την προστατεύσει και να πάρει το χρυσό, κάτι που τελικά κατάφερε.

«Μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους»

Η αθλήτρια από την Αλγερία αναφέρθηκε στην ταραγμένη ολυμπιακή εμπειρία της, σε συνέντευξη στο SNTV. «Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις ολυμπιακές αρχές και τον Ολυμπιακό Χάρτη, να απέχουν από τον εκφοβισμό όλων των αθλητών, γιατί αυτό έχει επιπτώσεις, τεράστιες επιπτώσεις» δήλωσε στα αραβικά, προσθέτοντας:

«Μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους, μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις και το μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Και γι’ αυτό, τούς ζητώ να απέχουν από τον εκφοβισμό».

ειδήσειςΑλγερίαΟλυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024ειδήσεις τώραΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Παρίσι