Αθλητισμός|11.08.2024 21:55

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Τελετή Λήξης - Σβήνει η φλόγα στο Παρίσι

Newsroom

Το Παρίσι ετοιμάζεται να ρίξει την αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο Λος Άντζελες στο στάδιο «Stade de France».

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 φτάνουν στο τέλος τους σήμερα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο Stade de France και στον Τομ Κρουζ, που θα πρωταγωνιστήσει, «ταξιδεύοντας» με μοτοσυκλέτα από το Παρίσι στο Λος Άντζελες, την πόλη που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Αγώνες.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, χάλκινος Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, και η αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη, θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στη σημερινή τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το LA28 έχει κάνει γνωστό ότι, οι Μπίλι Άιλις, Red Hot Chili Peppers και Σνουπ Ντογκ, ο αμερικανός ράπερ που συνέβαλε στην κάλυψη των Αγώνων από το NBC, θα εμφανιστούν στην τελετή λήξης. Επίσης, η βραβευμένη με Grammy καλλιτέχνης Γκαμπριέλα Γουίλσον, γνωστή ως H.E.R. θα ερμηνεύσει ζωντανά τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ στο Παρίσι.

Δείτε εδώ ζωντανά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του LA28 μέχρι σήμερα, καθώς η Ολυμπιακή σημαία περνά από το Παρίσι στο Λος Άντζελες», δήλωσε ο Πρόεδρος του LA28, Κέισι Γουίσερμαν.

Δείτε live εικόνα από το Παρίσι 


Τι θα δούμε στην τελετή λήξης

Σήμερα το βράδυ, μια δωδεκάλεπτη παράσταση θα παρουσιαστεί κατά την Τελετή Λήξης μπροστά στη δήμαρχο του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας, στο Stade de France. Αυτή η παράσταση έχει προγραμματιστεί για να συμβολίσει το πέρασμα της Ολυμπιακής σημαίας από το Παρίσι στην αμερικανική πόλη, η οποία θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2028, 44 χρόνια μετά τη διοργάνωση του 1984.

Η παράσταση είναι δημιουργία του Μπεν Γουίνστον, ενός Βρετανού παραγωγού και σκηνοθέτη, ο οποίος, στα 42 του χρόνια, έχει ήδη κερδίσει 13 βραβεία Emmy κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Αν και το όνομα του Τομ Κρουζ έχει ήδη γίνει γνωστό, θα παρευρεθούν και άλλοι καλλιτέχνες, όπως η τραγουδίστρια Γκαμπρέλα Γουίλσον, γνωστή ως H.E.R, η οποία θα ερμηνεύσει τον αμερικανικό εθνικό ύμνο. Επιπλέον, έχει κυκλοφορήσει ήδη ένα τρέιλερ από το LA 2028, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως τον Μάικλ Τζόνσον, τον skateboarder Τζάγκερ Ίτον και την Κέιτ Κούρντεϊ, παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδηλασίας βουνού το 2018.

Τα 40 χρυσά μετάλλια Κίνας και ΗΠΑ

Η Τελετή Λήξης, που αρχίζει στις 22:00 ώρα Ελλάδας ολοκληρώνει δύο εβδομάδες αθλητικού υπερθεάματος που είδε την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν από 40 χρυσά μετάλλια. Προς έκπληξη πολλών Γάλλων, ένας πραγματικά Ολυμπιακός πυρετός κατέλαβε τη διοργανώτρια χώρα κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Το ντεμπούτο του Breaking

Το Breaking έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ το μπάσκετ 3x3, η αθλητική αναρρίχηση, το σκέιτμπορντ και το σερφ έκαναν τη δεύτερη εμφάνιση τους. Η ΔΟΕ θα ανακουφιστεί που δεν ξέσπασαν μεγάλα σκάνδαλα, αν και έπρεπε να αντιμετωπίσει κάποιες διαμάχες.

Ένας καυγάς γύρω από το ντόπινγκ με Κινέζους αθλητές κρεμόταν πάνω από την Ολυμπιακή συνάντηση κολύμβησης, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετώπισαν τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη βασιλεία τους εδώ και δεκαετίες.

Ο ποταμός Σηκουάνας και τα βακτήρια

Εν τω μεταξύ, ο ποταμός Σηκουάνα και η ποιότητα του νερού του βρέθηκαν στο επίκεντρο κάθε Ολυμπιακής ημέρας, αφού τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια που επιστρατεύτηκαν για τον καθαρισμό του δεν αποδείχθηκαν αρκετά. Τα επίπεδα των βακτηρίων ανάγκασνα την αναβολή προπονήσεων και αγώνων, αν και τελικά το τρίαθλο και η ανοιχτή κολύμβηση έγιναν κανονικά.

Όμως δίχως άλλο το μεγαλύτερο αστέρι της παράστασης για πολλούς ήταν η ίδια η Πόλη του Φωτός και το υπέροχο σκηνικό που προσέφερε σε μεγάλο μέρος του ανταγωνισμού, από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι τους κήπους του πολυτελούς Παλατιού των Βερσαλλιών.

Η υπόσχεση του Λος Άντζελες

Η δήμαρχος του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας αναγνώρισε ότι η γαλλική πρωτεύουσα είχε θέσει ψηλά τον πήχη, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πόλη της θα αποδειχτεί άξια διάδοχος.

«Θα είναι μια πρόκληση, αλλά θα είναι μια πρόκληση στην οποία μπορούμε να προχωρήσουμε», είπε ο Μπας στους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα. «Πιστεύω ότι οι Αγώνες μας θα δείξουν πραγματικά τη διαφορετικότητα και τον διεθνή χαρακτήρα της πόλης μας».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώραΠαρίσι 2024ειδήσειςΠαρίσιΟλυμπιακοί Αγώνες