Αθλητισμός|13.08.2024 06:40

Σπύρος Καπράλος: Τα πριμ που ανακοίνωσε εν πτήσει στους Ολυμπιονίκες που επέστρεψαν από το Παρίσι

Κώστας Ασημακόπουλος

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος μιλώντας από το κόκπιτ του αεροπλάνου προς τους αθλητές και τις αθλήτριες που ήταν στην Ολυμπιακή αποστολή που επέστρεφε από το Παρίσι, αναφέρθηκε στις υποτροφίες που θα δοθούν στους αθλητές και στις αθλήτριες με βάση τις διακρίσεις τους.

Τόνισε πως από τους 100 αθλητές και αθλήτριες που μετείχαν στην ελληνική αποστολή οι 57 στέφθηκαν Ολυμπιονίκες χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα μια τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό. Τόνισε πως το πριμ που θα δοθεί στους Ολυμπιονίκες από την 1η έως την 8η θέση κλιμακωτά θα είναι από 30.000 ευρώ (για το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου) μέχρι και την 8η θέση και τους αθλητές των ομαδικών. 

«Σας ευχαριστώ όλους για αυτό που κάνατε. Τιμήσατε την πατρίδα μας. Ο αρχηγός (σ.σ.Πέτρος Συναδινός) σας ευχαρίστησε όλους και εγώ να προσθέσω πως όλοι εδώ βάλατε ένα λιθαράκι. Τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισαν να σας χορηγήσει η ΕΟΕ υπό τη μορφή υποτροφίας και να τιμήσει όσες και όσους πήραν από 1η έως 8η θέση. Ο πρώτος Ολυμπιονίκης θα πάρει 30.000 Ευρώ, ο δεύτερος Ολυμπιονίκης θα πάρει 20.000 Ευρώ, οι τρίτοι Ολυμπιονίκες θα πάρουν από 15.000 Ευρώ. Όσοι πήραν από 4η έως 8η θέση θα πάρουν από 10.000 Ευρώ. Αυτά θα ισχύσουν στο 50% και για τα ομαδικά αθλήματα. Είχαμε 57 αθλητές από τους 100 της αποστολής στο Παρίσι που κατάφεραν να πάρουν δίπλωμα Ολυμπιονίκη. Αυτό είναι τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό. Τα χρήματα αυτά θα σας δοθούν τον Σεπτέμβριο. Καλές διακοπές και ραντεβού στη μεγάλη γιορτή που θα κάνουμε στις 19 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο», είπε ο Σπύρος Καπράλος.

Συναδινός: Ραντεβού στο Λος Άντζελες

Χαιρετισμό έκανε ο αρχηγός αποστολής Πέτρος Συναδινός που είπε «ένα μεγάλο ευχαριστώ» προς του αθλητές, τις αθλήτιες, τους προπονητές, τους παράγοντες και τις ηγεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών και έδωσε ραντεβού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028. Χαιρετισμός απηύθυνε και ο πιλότος του αεροπλάνου δίνοντας συγχαρητήρια στα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Σπύρος ΚαπράλοςΟλυμπιακοί Αγώνεςαεροπλάνοειδήσεις τώραολυμπιονίκηςΠαρίσι 2024