Αθλητισμός|13.08.2024 23:21

Πικρός και οδυνηρός αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ! Έχασε την πρόκριση για λίγα δευτερόλεπτα και συνεχίζει στα πλέι οφ του Europa League

Newsroom

Τι τραγωδία βίωσε η Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ έχασε μέσα απ' τα χέρια του με απίστευτο τρόπο μία πρόκριση που ήταν δική του μέχρι το 96'. Μολονότι όδευε προς μία πανηγυρική νίκη με 3-2, που θα τον έστελνε στα πλέι οφ του Champions League, o Δικέφαλος δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης (3-3) στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων του 90λεπτου με μια απίστευτη καραμπόλα και με ακόμα ένα γκολ της Μάλμε στην παράταση, ηττήθηκε με 3-4 και υπέστη έναν πικρό και άκρως οδυνηρό αποκλεισμό.

Ο ΠΑΟΚ πλέον συνεχίζει στα πλέι οφ του Europa League, όπου θα αναμετρηθεί για μια θέση στο League Stage της διοργάνωσης με τον νικητή του ζευγαριού Σάμροκ Ρόβερς - Τσέλιε. Στο πρώτο ματς η Τσέλιε επικράτησε 1-0 εντός έδρας και η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 15/08 στις 22:00.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της κανονικής διάρκειας. Ιδίως στο β' ημίχρονο κι έχοντας πάρει απ' το φινάλε του α' ημιχρόνου το προβάδισμα στο ματς με 3-2, οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν τον απόλυτο έλεγχο και όδευαν ολοταχώς για μια μεγάλη πρόκριση.

Όμως στο τελευταίο δευτερόλεπτο η τύχη τούς γύρισε ολοκληρωτικά την πλάτη. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε ένα γκολ που σπάνια βλέπουμε στα γήπεδα και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Μάλμε, η οποία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως είχε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό καθώς οι παίκτες της είχαν στα πόδια τους 21 επίσημα ματς έναντι μόλις τριών του Δικεφάλου, που πλήρωσε και 2-3 αμυντικές αδράνειες...

Το τραγικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να βρεθεί στο League Stage του Champions League. Αποκλείστηκε από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερή του στα δύο 90λεπτα. Αντιθέτως, η ομάδα του Λουτσέσκου έδειξε ότι είχε όλες τις δυνατότητες για να πάρει την πρόκριση προτού φτάσουν τα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα. Εν τέλει όμως την έχασε με τρόπο αυτοκτονικό...

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι, όπως και στη Σουηδία δεν άρχισε καλά για τον ΠΑΟΚ, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου. Η Μάλμε κατόρθωσε και πάλι να αιφνιδιάσει τον Δικέφαλο μόλις στο 10'. Έπειτα από εκτέλεση πλάγιου άουτ, οι Σουηδοί πήραν την πρώτη κεφαλιά και ο Νανάσι που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια άνοιξε το σκορ (0-1).

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αμέσως αντίδραση κυνηγώντας την ισοφάριση. Και τα κατάφερε! Στο 21' ο Τάισον με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ, πέρασε την μπάλα απ' όλα τα πόδια και στην έστειλε στην απέναντι γωνία και στο πλαϊνό δίχτυ του Νταλίν για το 1-1.

Η ολική ανατροπή έγινε πραγματικότητα στο 44' και μάλιστα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο! Ο Κουλιεράκης έπιασε ένα αδιανόητο «κεραυνό» με το αριστερό πόδι πολλά μέτρα έξω απ' την περιοχή... καρφώνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Μάλμε για το 2-1! Ένα ασύλληπτο γκολ από τον Έλληνα στόπερ του ΠΑΟΚ!

Οι παίκτες του Δικεφάλου μάλλον χαλάρωσαν εκείνη τη στιγμή και το πλήρωσαν καθώς η Μάλμε ισοφάρισε μόλις ένα λεπτό μετά. Στο 45' ο Νάνασι βρέθηκε ξανά στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το 2-2. 

Και πάλι όμως η ομάδα του Λουτσέσκου έβγαλε δυναμική αντίδραση καθώς πριν από το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε και τρίτο γκολ! Στο 45+3' ο Ζίβκοβιτς σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2 σε ένα αδιανόητο και άκρως χορταστικό 45λεπτο!

Το δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε σε πιο χαμηλό τέμπο καθώς ο ΠΑΟΚ θέλησε να ελέγξει τον ρυθμό για να μην επιτρέψει στη Μάλμε να γίνει απειλητική. Και τα κατάφερε σχεδόν στον απόλυτο βαθμό καθώς ουσιαστικά η σουηδική ομάδα δεν δημιούργησε κλασική φάση. Αντιθέτως, ο Δικέφαλος είχε άλλες δύο τεράστιες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του. Στο 57' ο Κουλιεράκης είχε δοκάρι, ενώ στο 60' ο Μουργκ πλάσαρε ξυστά έξω απ' το δεξί δοκάρι του Νταλίν.

Πλησιάζοντας προς το φινάλε η Μάλμε έγινε πιο πιεστική, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε τα πάντα για μην δεχτεί γκολ. Όλα έδειχναν πρόκριση στο 90λεπτο όμως η... τύχη-ατυχία είχε άλλες βλέψεις. Ο Ντεσπόντοφ έκανε ένα μάλλον αχρείαστο φάουλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δίνοντας τη δυνατότητα στη Μάλμε να ανεβάσει μέχρι και τον τερματοφύλακά της στην περιοχή του ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας. Έπειτα από φάση διαρκείας στο 90+6' ο Γιόνσεν πήρε την κεφαλιά, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μαντί Καμαρά, ο οποίος επιχείρησε να απομακρύνει. Ωστόσο, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Ζέτερστρομ και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-3 με τον πλέον ανέλπιστο τρόπο. Ένα αδιανόητο γκολ σε νεκρό χρόνο...

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να συνέλθουν μετά το ισχυρό σοκ που δέχθηκαν στο φινάλε του 90λεπτου. Και στο 99' βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και προ του αποκλεισμού. Ο Ζέτερστορμ έκανε ατομική ενέργεια βγάζοντας κάθετη για τον Κρίστιανσεν, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα τον Κοτάρσκι γράφοντας το 3-4. Στο ξεκίνημα της φάσης υπήρξε επιθετικό φάουλ από πλευράς Μάλμε, όμως ούτε ο διαιτητής είδε την παράβαση, ούτε και ο VAR τον έστειλε για εξέταση της φάσης.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, ο Κοτάρσκι τον κράτησε στο 3-4 με εντυπωσιακές επεμβάσεις σε προσπάθειες του Αλί στο 104' και το 105+3'. Η Μάλμε είχε και δοκάρι με τον Γιόνσεν στο 108'!

Στο 109' ο Τισουντάλι λίγο έλειψε να σκοράρει με ένα τρομερό εναέριο τακουνάκι (αλά χτύπημα σκορπιού!) όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι. Όσο κι αν προσπάθησαν οι παίκτες του Δικεφάλου μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, δεν κατάφεραν να βρουν ένα τέταρτο γκολ που θα έστελνε το ματς στα πέναλτι. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε και ο ΠΑΟΚ έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να διεκδικήσει το εισιτήριο για το νεοσύστατο League Stage του Champions League.

Το ευρωπαϊκό όνειρο ωστόσο συνεχίζεται καθώς ο Δικέφαλος θα παίξει πλέον τα ρέστα του για το έτερο νεοσύστατο League Stage του Europa League...

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (73' Σβαμπ), Καμαρά, Ζίβκοβιτς (73' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (85' Βιεϊρίνια), Τάισον (49' Μουργκ, 101' Τισουντάλι), Μπράντον (73' Τσάλοφ).

Μάλμε: Νταλίν, Στρίγκερ Λάρσεν (114' Ρόσλερ), Γιάνσον, Ζέτερστορμ, Μπουσανέγιο, Ρίεκς (59' Μπόλιν), Πένια (106' Μπεργκ), Γιόνσεν, Νανάσι (79' Κρίστιανσεν), Τελίν (113' Όλσον), Μπότχαϊμ (88' Αλί).

ΠΑΟΚειδήσεις τώραΜάλμεChampions League