Αθλητισμός|15.08.2024 19:33

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ U16: Άμεση εκκένωση του κλειστού γυμναστηρίου – Βλάβη στον μετασχηματιστή

Newsroom

Ενα απρόοπτο προέκυψε πριν λίγες ώρες στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Αλικαρνασσού «Δύο Αοράκια», στο οποίο διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων, έπρεπε να εκκενωθεί άμεσα λόγω βλάβης.

Την ώρα της προπόνησης της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ της Ισπανίας - αντιπάλου της δικής μας Εθνικής άυριο στον Ημιτελικό της διοργάνωσης - καπνοί άρχισαν να διακρίνονται από το υπόγειο του γυμναστηρίου.

Ακολούθησε η ενεργοποίηση του συστήματος πυρασφάλειας, μετά από ζημιά σε μετασχηματιστή, και ο συνδυασμός αυτών οδήγησε στη λήψη της απόφασης εκκένωσης του Γυμναστηρίου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας. Λίγο μετά κατέφτασε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.

Η αποκατάσταση της βλάβης και το «ευχαριστώ» του Δημάρχου

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δημοτική αρχή, η βλάβη αναμένεται να επιδιορθωθεί άμεσα καθώς την Παρασκευή διεξάγονται στο γληπεδο οι ημιτελικοί Ισπανία - Ελλάδα (18:30) και Γαλλία - Σερβία (21:00) αλλά και αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Άμεση ήταν και η αντίδραση τόσο του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού που ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση, όσο και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Γιάννη Τσαπάκη που βρέθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο μαζί και με ηλεκτρολόγο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

γήπεδο μπάσκετΗράκλειο ΚρήτηςΕθνική μπάσκετ