Αθλητισμός|15.08.2024 22:48

Αποκλεισμός-σοκ της ΑΕΚ απ' τη Νόα! Η Ένωση άργησε να... ξυπνήσει και έμεινε οριστικά εκτός Ευρώπης!

Newsroom

Το... έγκλημα που έκανε η ΑΕΚ στην Αρμενία, όπου ηττήθηκε με 3-1 απ' την άσημη Νόα, τιμωρήθηκε οριστικά στην OPAP Arena, όπου η Ένωση υπέστη έναν σοκαριστικό αποκλεισμό!

Οι Κιτρινόμαυροι άργησαν να σκοράρουν και να μπουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι οφ του Conference League, με αποτέλεσμα η νίκη με 1-0 να μην είναι αρκετή για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Η ΑΕΚ αποχαιρετά την Ευρώπη πολύ νωρίς στη σεζόν άδοξα και πρόωρα δεχόμενη ένα ισχυρό πλήγμα αγωνιστικά, οικονομικά αλλά ψυχολογικά...

Η εξέλιξη του αγώνα

Μόλις στο 3' η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ καθώς ο Τσούμπερ βγήκε μόνος απέναντι στον Τσαντσάρεβιτς, ο οποίος όμως απέκρουσε σωτήρια. Το ίδιο συνέβη και στο 5' με κεφαλιά του Ρότα.

Η Νόα έγινε απειλητική μετά τη συμπλήρωση 20 λεπτών καθώς είχε δύο σημαντικές στιγμές με τον Γκρεγκόριο σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 21' ο Στρακόσα σταμάτησε το σουτ του άσου της Νόα, ο οποίος άγγιξε το γκολ και στο 22' αλλά ο Κάλενς την ύστατη στιγμή απέτρεψε το πλασέ σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Ο Τσαντσάρεβιτς ήταν ξανά σε ετοιμότητα στο 28' σε διπλή προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ. Στο 37' η ΑΕΚ δεν είχε την τύχη με το μέρος της καθώς η ωραία κεφαλιά του Μάνταλου μέσα απ' την περιοχή, αντί για τα δίχτυα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι!

Η πίεση τής ΑΕΚ συνεχίστηκε με ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες του Ελίασον στο 43' και του Λιούμπισιτς στο 44', όμως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0...

Παρά την είσοδο του Πινέδα και του Λαμέλα, η ΑΕΚ δεν μπήκε καλά στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Μάλιστα στο 56' η Νόα άγγιξε το γκολ με σουτ του Μανβελιάν που κατέληξε στο δοκάρι του Στρακόσα!

Ο Τσαντσάρεβιτς ήταν ανίκητος καθώς απέκρουσε δύο εξαιρετικά σουτ του Ρότα στο 73' και το 76', ενώ το γκολ δεν ήρθε για την Ένωση ούτε στο 77' με τον Βίντα, ο οποίος αν και αμαρκάριστος αστόχησε στην προβολή. Ήταν η στιγμή που άπαντες ένιωσαν ότι η ανατροπή ήταν πια κάτι μακρινό...

Κι όμως οι ελπίδες όλων αναθάρρησαν στο 92' όταν η μπάλα... επιτέλους κατέληξε στα δίχτυα της Νόα με αυτογκόλ του Σίλβα έπειτα από σέντρα του Φερνάντες. Και με δεδομένο ότι ο διαιτητής είχε ήδη δώσει καθυστερήσεις δέκα λεπτών, το ματς μετετράπη σε... ροντέο! Η ΑΕΚ πίεσε ασφυκτικά μέχρι να ολοκληρωθούν τα 16 λεπτά του έξτρα χρόνου, όμως το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση δεν ήρθε και το ευρωπαϊκό όνειρο έσβησε νωρίς για την Ένωση...

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (70' Χατζισαφί), Σιμάνσκι (46' Πινέδα), Μάνταλος, Λιούμπισιτς (46' Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (64' Κοϊτά), Ελίασον (64' Φερνάντες), Τσούμπερ.

Νόα: Τσαντσάρεβιτς, Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράρινσον, Πάμπλο, Γκάμπος (63' Τσινάρι), Σανγκαρέ (74' Μουραντιάν), Μανβελεγιάν (74' Ομάρ), Πινσόν, Φερέιρα (63' Αβανεσιάν), Γκρεγκόριο (63' Αίας).

ΑΕΚEuropa Conference Leagueειδήσεις τώρα