Αθλητισμός|17.08.2024 22:10

ΠΑΟΚ - Πανσερραϊκός 3-2: Ζορίστηκε αλλά έβγαλε αντίδραση πρωταθλητή ο Δικέφαλος στην Τούμπα!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ, που προερχόταν απ' τον πικρό και σκληρό αποκλεισμό απ' τη Μάλμε στα προκριματικά του Champions League, τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικό και επικίνδυνο Πανσερραϊκό. Όμως έβγαλε αντίδραση πρωταθλητή, επικράτησε με 3-2 στην Τούμπα και άρχισε με νίκη την πορεία του στη Super League θέλοντας να υπερασπιστεί τον τίτλο του!

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών από τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Μάλμε, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να μαζέψει το μυαλό του και να βρει τα ψυχικά αποθέματα για να μπει στη «μάχη» του πρωταθλήματος. Μόνο που το ματς με τους Σουηδούς του άφησε πολλά προβλήματα. Εκτός πρεμιέρας οι Τάισον, Ότο, Μπάμπα και Κοτάρσκι καθώς και ο τιμωρημένος Μιχαηλίδης. Ως εκ τούτου οι Θεσσαλονικείς κινήθηκαν στην Τούμπα με επτά αλλαγές συγκριτικά με το ευρωπαϊκό παιχνίδι, έχοντας τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια και τον Τσάλοβ για πρώτη φορά με φανέλα βασικού.

Με νέο πρόσωπο στον πάγκο τον Μιχάλη Γρηγορίου και ριζική αναδιαμόρφωση του ρόστερ, ο Πανσερραϊκός είδε σαν μία μεγάλη πρόκληση το ματς της πρεμιέρας και μπήκε με διάθεση να βάλει δύσκολα στους ασπρόμαυρους, εκμεταλλευόμενος και την εύθραυστη ψυχολογία τους.

Βέβαια για περίπου 30 λεπτά παιχνιδιού, ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκός δεν είχαν να προσφέρουν ιδιαίτερες συγκινήσεις. Από μία ευκαιρία μέτρησαν αμφότεροι, με τους γηπεδούχους να κάνουν αίσθηση στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Κωνσταντέλιας σούτερα με το αριστερό και ο Γκουγκελασβίλι έδιωξε με τα πόδια, σε μία από τις μετρημένες οργανωμένες προσπάθειες του α΄μέρους. Τα «λιοντάρια» απάντησαν στο 8' μέσα από στατική φάση, με τον Τσιφτσή όμως να αποκρούει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τομάς.

Το παιχνίδι «άναψε» στο 30΄ όταν ο Σαλαζάρ κέρδισε το πέναλτι από τον Βιεϊρίνια. Ο εξτρέμ του Πανσερραϊκού πέρασε τον Πορτογάλο, ο οποίος τον ανέτρεψε και ο Φωτιάς έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι, παίρνοντας αργότερα και την επιβεβαίωση από το VAR. Προφανώς οι φιλοξενούμενοι δεν απώλεσαν την ευκαιρία να προηγηθούν. Ο Μπετανκόρ νίκησε τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ για το 0-1, εκτελώντας με δύναμη στα δεξιά του Τσιφτσή που έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» τον Πανσερραϊκό με το ίδιο νόμισμα, σε ένα μομέντουμ που είχε αρχίσει να δείχνει διαθέσεις απειλής από τις στατικές φάσεις. Σε μία από αυτές, ο Πεταυράκης «γκρέμισε» τον Κεντζιόρα και μετά από έλεγχο του VAR, καταλογίστηκε πέναλτι. Ο Σβαμπ το εκτέλεσε ψύχραιμα, γράφοντας στο 35' το 1-1.

Δύο γκολ μέσα σε διάστημα μερικών λεπτών που κατά κάποιον τρόπο «ξύπνησαν» και τις δύο ομάδες, κινούμενοι σε διαφορετικό τέμπο μέχρι το φινάλε του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ είχε σταθερά τον πρώτο λόγο στο γήπεδο και τη μπάλα στα πόδια του αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν απειλητικός στο σετ παιχνίδι. Αυτό που προσπάθησε να κάνει ήταν να εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις. Ό,τι έχει να θυμάται από ένα κακό 45λεπτο...

Στο 42' το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου πήγε για την κομπίνα στο κόρνερ, με τον Αντρίγια να σεντράρει και τον Τσάλοβ να σημαδεύει με το κεφάλι το οριζόντιο δοκάρι του Πανσερραϊκού. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τομάς βρέθηκε απέναντι από τον Τσιφτσή όμως αστόχησε από απίστευτα πλεονεκτική θέση, κρούοντας το «καμπανάκι» στους Θεσσαλονικείς.

Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 45', με τον Ρώσο επιθετικό να παίρνει εκ νέου την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, στέλνοντας τη μπάλα άουτ και άμεση απάντηση από τη σερρραϊκή ομάδα που έδειχνε αποφασισμένη να βάλει δύσκολα στον Δικέφαλο. Ο Τομάς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μπετανκόρ με δυνατό σουτ, άουτ.

Η τελευταία λέξη ωστόσο ανήκε στον ΠΑΟΚ καθώς στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους, μετά από μία ακόμη στατική φάση και ολιγωρία στην περιοχή του Πανσερραϊκού, η μπάλα στρώθηκε στον Οζντόεφ που έκανε με δυνατό σουτ εντός περιοχής το 2-1 για τον Δικέφαλο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι αναχώρησαν για την ανάπαυλα με παράπονα κατά της διαιτησίας σε μία φάση που το σουτ του Κωνσταντέλια βρίσκει στον Μπέργκστρομ αλλά για το VAR δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό...

Με την έναρξη του β΄ μέρους, ο Ραζβάν Λουτσέσκου απέσυρε τον Βιεϊρίνια, επιστρατεύοντας τον Σάστρε στα δεξιά της άμυνας, ωστόσο, ο Σαλαζάρ έμοιαζε... ασταμάτητος, δημιουργώντας προβλήματα στους γηπεδούχους. Και στο 49' ο Ουρουγουανός εκμεταλλεύτηκε άψογα την αντεπίθεση του Πανσερραϊκού, μπήκε στην περιοχή απ΄τα αριστερά, πλάσαρε τον Τσιφτσή και έκανε το 2-2.

Γκολ που ταρακούνησε τον Δικέφαλο, ανεβάζοντας παίκτες στην περιοχή του Πανσερραϊκού, κυνηγώντας ξανά το προβάδισμα. Εν τέλει η λύση ήρθε ξανά από την άσπρη βούλα για τους Ασπρόμαυρους καθώς σε φάση διαρκείας που ολοκληρώθηκε με δυνατό σουτ του Ράφα Σοάρες που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, είχε προηγηθεί πέναλτι. Συγκεκριμένα στο 60' ο Φωτιάς, μετά από έλεγχο του VAR, καταλόγισε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ για πάτημα του Λιάσου στον Τσάλοβ εντός περιοχής. Ο Σβαμπ νίκησε για δεύτερη φορά τον Γκουγκεσασβίλι από το σημείο του πέναλτι για το 3-2.

Πάντως ο Γεωργιανός κίπερ κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι μερικά λεπτά αργότερα, κάνοντας διπλή επέμβαση απέναντι σε Μουργκ και Τσάλοβ! Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αντιλαμβανόμενος τα σημάδια της κούρασης, άλλαξε μεσοεπιθετικά την ομάδα του και παρά την πολύ καλή παρουσία του βασικού Τσάλοβ, έδωσε ανάσες στον Ρώσο, για να ρίξει μέσα τον Τισουντάλι. Πρώτα λεπτά συμμετοχής και για τον Θυμιάνη στα χαφ.

Ο Γρηγορίου ρίσκαρε και μπορεί εκ του αποτελέσματος να μην δικαιώθηκε, ωστόσο, επιλέγοντας να τα παίξε όλα γι΄όλα στο φινάλε, στρίμωξε τον ΠΑΟΚ και στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά, ωστόσο, οι πρωταθλητές μπήκαν με το δεξί στην κούρσα του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Ράφα, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Σάστρε 46’), Σβαμπ (Θυμιάνης 89’), Οζντόεφ (Καμαρά 71’), Αντρίγια, Μουργκ (Ντεσπόντοφ 77’), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (Τισουντάλι 71’).

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Χαντάκιας (Καρασαλίδης 62’), Στάικος (Πέρουτσι 80’), Λιάσος (Καπτούμ 80’), Σάλαζαρ, Χατζηστραβός (Μασκανάκης 13’, Γκίγκιτς 80’), Τόμας, Μπέτανκορ.

Πηγή: SDNA

Πανσερραϊκόςειδήσεις τώραSuperLeagueΠΑΟΚ