Αθλητισμός|17.08.2024 22:24

Βόλος - Ολυμπιακός 0-2: Άνετο πέρασμα των Ερυθρόλευκων απ' το Πανθεσσαλικό στην πρεμιέρα

Newsroom

Ιδανικά άρχισε ο Ολυμπιακός τις επίσημες υποχρεώσεις του για τη σεζόν 2024-25. Οι Πειραιώτες επικράτησαν άνετα με 2-0 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό, στην πρεμιέρα της Super League παρουσία περίπου 10.000 οπαδούς τους.

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν... τόσο όσο, ώστε να πάρουν το «τρίποντο», σκοράροντας νωρίς -στο 13' με τον Ροντινέι- ενώ το γεγονός ότι ο Βόλος έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 32' λόγω αποβολής του Βιγιαφάνες, σίγουρα απλοποίησε το ματς, αφού στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκαν να το διαχειριστούν. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πρακτικά ουδέποτε απειλήθηκε σε όλο το 90λεπτο, ενώ στο 73' βρήκε και το δεύτερο γκολ με τον Μασούρα, το οποίο κλείδωσε οριστικά τη νίκη. Δύο ασίστ ο Ζέλσον Μαρτίνς που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Το ντεμπούτο τους για τους Πειραιώτες έκαναν Κωστούλας, Βέλντε, Πιρόλα, Γιάρεμτσουκ.

Ως προς την εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός έκανε ένα αναμενόμενο -και τυπικό επί Μεντιλίμπαρ- ξεκίνημα, με πολύ έντονη πίεση και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας. Άρχισε γρήγορα να βάζει πολλούς παίκτες στην περιοχή του Βόλου που αντίστοιχα βρέθηκε μέσα στα καρέ του από τα πρώτα δευτερόλεπτα και σε μια από αυτές τις μαζικές... μπούκες στην περιοχή, ήρθε και το γρήγορο γκολ που απλοποίησε το ματς. Πρώτη φάση πάντως ήταν ένα διαγώνιο πλασέ του Βέλντε που μπλόκαρε σταθερά ο Σιαμπάνης στο 3', ενώ στο 12' ένα καλό σουτ του Τσικίνιο στην περιοχή από σέντρα του Ζέλσον, κόντραρε στο σώμα του Τσοκάνη. Το 0-1 ήρθε πια στην επόμενη φάση, στο 13ο λεπτό. Μετά από φάση διαρκείας, ο Τσικίνιο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ζέλσον κατέβασε στην περιοχή και γύρισε για τον Ροντινέι που είχε κάνει την κίνηση, με τον Βραζιλιάνο να κάνει το κοντρόλ και με άψογο αριστερό πλασέ να στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Σιαμπάνη.

Τίποτα δεν άλλαξε επί της ουσίας μετά το γκολ, με τους «ερυθρόλευκους» να κυριαρχούν πλήρως και να ελέγχουν το ματς με συντριπτική κατοχή μπάλας, ρίχνοντας και τους ρυθμούς τους. Μάλιστα, πρακτικά το ματς «τελείωσε» λίγο μετά το μισάωρο. Στο 30ο λεπτό ο Βιγιαφάνες είδε κίτρινη για ετεροχρονισμένο τάκλιν στα πόδια του Ντόη και 80 δευτερόλεπτα μετά, στο 32', αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για αντίστοιχο μαρκάρισμα πάνω στον Έσε. Με παίκτη λιγότερο πλέον ο Βόλος θα είχε ένα βουνό να ανέβει και η εικόνα του ματς έδειχνε ότι ο Ολυμπιακός θα είχε ένα εύκολο βράδυ στο Πανθεσσαλικό, παρότι δεν δημιούργησε όσες φάσεις θα ήθελε.

Αντίστοιχα όμως, σε αυτό το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ουδέποτε απειλήθηκε, με τους Έσε και Ντόη να καθαρίζουν τα πάντα στα χαφ, πριν καν η μπάλα φτάνει στον χώρο της άμυνας. Ως το τέλος του πρώτου 45λεπτου υπήρξαν ακόμη δύο καλές στιγμές στο 37' και το 38' για τους Πειραιώτες, με ένα σουτ του Τσικίνιο στα σώματα αρχικά και έπειτα τον Κόμπα να κόβει σωτήρια γύρισμα του Ορτέγκα προ του Βέλντε. Η πρώτη τελική του Βόλου ήρθε στο 42' αντίθετα, με μια ακίνδυνη κεφαλιά του Κορέα που πέρασε ψηλά άουτ.

Για περίπου ένα δεκάλεπτο μετά την έναρξη του β' μέρους ο Βόλος προσπάθησε να πλησιάσει την περιοχή του Τζολάκη, κυρίως με κόντρες μετά από πίεση, όμως ελάχιστα πράγματα κατάφερε η ομάδα του Χοακίν Γκόμεθ, στο ντεμπούτο του Ισπανού τεχνικού στην ομάδα της Μαγνησίας. Κάποια μακρινά σουτ δεν απείλησαν τον Τζολάκη, ενώ αντίστοιχα κάποιες μάλλον ακίνδυνες τελικές είχε και ο Ολυμπιακός στο ίδιο διάστημα, με Ντόη και Τσικίνιο. Στο 60' οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν μετά από γύρισμα του Ελ Κααμπί και προβολή του Ζέλσον, όμως το γκολ σωστά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Μαροκινού.

Ούτε τα σουτ από Έσε και Στάμενιτς στο 67' και το 68' προβλημάτισαν τον Σιαμπάνη, ο οποίος αντίθετα έσωσε το 0-2 στο 72' αποκρούωντας το τετ-α-τετ του Ζέλσον. Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε τελικά το δεύτερο «ερυθρόλευκο» γκολ που σφράγισε τη νίκη. Σε μια ταχύτατη αντεπίθεση, ο Μαρτίνς υποδέχθηκε τη μπάλα στα δεξιά, έκανε μια εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον επερχόμενο Μασούρα να πιάνει το μονοκόμματο σουτ, το οποίο μετά και από κόντρα σε σώμα αμυντικού, κατέληξε στα δίχτυα του Σιαμπάνη για το 0-2.

Το παιχνίδι είχε πρακτικά τελειώσει προ πολλού, με τον Σιαμπάνη πάντως να νικά στο 83' και τον Ελ Κααμπί σε τετ-α-τετ που τον έβγαλε ο Έσε, ενώ άστοχη ήταν η κεφαλιά του Αργεντίνου στο 88', όπως και το σουτ του Γιάρεμτσουκ ένα λεπτό μετά. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τελικό σφύριγμα του Παπαδόπουλου, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το εύκολο «τρίποντο» και να ξεκινά ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα.

Βόλος (Χοακίν Γκόμεθ): Σιαμπάνης, Τσοκάνης (89' Μίλετιτς), Κορέα, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Μύγας, Γκλάβτσιτς, Κόμπα (65' Μεντιέτα), Βιγιαφάνες, Ασενχούν (79' Κόντε), Κόζτα (65' Άλτμαν).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα, Μπιανκόν (57' Στάμενιτς), Ροντινέι, Έσε, Ντόη, Βέλντε (71' Μασούρας), Τσικίνιο (81' Γιάρεμτσουκ), Μαρτίνς, Κωστούλας (46' Ελ Κααμπί).

Πηγή: SDNA

ειδήσεις τώραSuperLeagueΒόλος ΝΠΣΟλυμπιακός