Αθλητισμός|18.08.2024 21:15

Λεβαδειακός και Καλλιθέα δεν ήθελαν να χάσουν και τα κατάφεραν! Κόλλησαν στο απόλυτο μηδέν

Newsroom

Λεβαδειακός και Athens Καλλιθέα έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν την ήττα στην επιστροφή τους στη Super League και τα κατάφεραν καθώς... κόλλησαν στο 0-0.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να ξεκινήσει με ήττα στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία και αυτό από νωρίς έγινε εξαιρετικά σαφές. Μηδενικός ρυθμός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, πάρα πολλά φάουλ, ακόμη περισσότερα λάθη, ελάχιστες τελικές προσπάθειες -με πιο συνηθισμένη κατάληξη τα γύρω βουνά- και ένας κάκιστος αγωνιστικός χώρος δημιούργησαν μια εικόνα που σίγουρα έκανε τους λίγους τίμιους που βρέθηκαν στις εξέδρες να αναρωτιούνται αν υπήρχε ίσως κάποια καλύτερη επιλογή για το απόγευμα του Σαββάτου τους.

Στο 20λεπτο του αγώνα είχαν καταγραφει ήδη 18 λάθη και 10 φάουλ, ενώ η πρώτη τελική σημειώθηκε στο 27' υπέρ του Λεβαδειακού, με ένα σουτ του Λαμαράνα στα... χωράφια, μετά από λάθος το Πασαλίδη. Αυτή ήταν και η πρώτη από τις συνολικά 2 (ολογράφως: δύο) τελικές προσπάθειες του πρώτου ημιχρόνου. Η δεύτερη, επίσης για τους γηπεδούχους του Νίκου Παπαδόπουλου, στο 33', με ένα σουτ του Κωστή εκτός περιοχής υπό πίεση, επίσης άουτ. Αυτό ήταν το ρεζουμέ του πρώτου μέρους, στο οποίο φυσικά ουδέποτε παίχτηκε ποδόσφαιρο επί της ουσίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα από πλευράς θεάματος, αν και η αλήθεια είναι ότι από το απόλυτο μηδέν του πρώτου, αυτό δεν είναι μεγάλη... επιτυχία. Στο 55' ένα απευθείας φάουλ του Ματίγια ήταν η πρώτη καλή στιγμή της Καλλιθέας ενώ στο 61' -για τον Λεβαδειακό- καταγράφηκε η πρώτη τελική εντός στόχου, ένα καλό σουτ του Πλέγα εκτός περιοχής που απέκρουσε ο Μπαραγκάν. Στο 75' το στατιστικό έδειχνε ακόμη 1 τελική στην εστία για τους γηπεδούχους και 8 συνολικά αλλά χωρίς καμία από αυτές να είναι... πραγματικές φάσεις, ενώ η Καλλιθέα είχε μονάχα αυτό το φάουλ.

Η πρώτη πια μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 78' για τους γηπεδούχους, όταν ο Τσάπρας βρέθηκε με τη μπάλα στα δεξιά της περιοχής αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι του Μπαραγκάν, πριν η μπάλα βγει κόρνερ μετά από κόντρα. Ως τις καθυστερήσεις του αγώνα υπήρξαν κάποιες εκατέρωθεν τελικές χωρίς αποτέλεσμα επίσης και στο 90+6 ήρθε η φάση που θα σηκώσει κουβέντα. Ο Τζιάνι υποδέχθηκε ένα γέμισμα στην περιοχή ενώ η άμυνα των γηπεδούχων είχε κοιμηθεί, προσπάθησε να κατεβάσει τη μπάλα, ο Παπαδόπουλος τον μάρκαρε χωρίς να βρει ποτέ μπάλα, αυτή απομακρύνθηκε και ο διαιτητής σφύριξε... λήξη! Οι διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ήταν φυσικά πολλές και έντονες, όμως το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι να παίρνει έστω τον ένα βαθμό εκτός έδρας, στην επιστροφή της στη Super League μετά από 18 χρόνια.

Λεβαδειακός (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκροφ, Τσάπρας, Παπαδόπουλος, Βήχος, Κωστή, Μορέιρα (56' Πλέγας), Λαμαράνα (56' Γιαννιώτας), Μεχία (70' Συμελίδης), Πεντρόσο, Κάσσος (56' Εραμούσπε), Όζμπολτ (78' Ρόμο).

Athens Καλλιθέα (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Μεχίας, Ισιμάτ-Μιρίν, Πασαλίδης, Σοΐρι (83' Χάνουσεκ), Μερκάτι, Μότοκ (65' Τζιάνι), Ντιμπά (46' Ματίγια), Μουτίνιο (86' Ντεμέτριους), Ουλντρίκις (65' Λουκίνας).

Πηγή: SDNA

SuperLeagueΛεβαδειακόςειδήσεις τώραΚαλλιθέα