Αθλητισμός|19.08.2024 00:01

Έβγαλε αντίδραση η ΑΕΚ και... καθάρισε τον ΟΦΗ με άνεση στην OPAP Arena

Newsroom

Ο αποκλεισμός από τη Νόα ενόχλησε τον Αλμέιδα και τους παίκτες της ΑΕΚ που έβγαλαν αντίδραση! Οι Κιτρινόμαυροι επιβλήθηκαν με 3-0 του ΟΦΗ στην πρεμιέρα της Super League και άρχισαν ιδανικά την πορεία τους στο νέο πρωτάθλημα.

Το μοναδικό ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν η νίκη που θα αποτελούσε το restart μετά το κάζο από τους Αρμένιους. Οι Κιτρινόμαυροι, λοιπόν, γνώριζαν εκ των προτέρων πως το τρίποντο θα αποτελούσε το καλύτερο «φάρμακο» για το πληγωμένο γόητρο της ομάδας. Και έτσι έγινε... Η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο που ήθελε με καλή εμφάνιση για 45 λεπτά ξεκινώντας έτσι με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και βγάζοντας, βέβαια μία πρώτη αντίδραση μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό.

Με πέντε αλλαγές παρατάχθηκε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ στην άδεια λόγω τιμωρίας Νέα Φιλαδέλφεια. Η πρώτη και σημαντικότερη εν συγκρίσει με το ματς κόντρα στην Νόα ήταν ο Λιβάι Γκαρσία που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Επίσης υπήρξαν αλλαγές στα φτερά με τους Άμραμπατ και Κοϊτά να παίρνουν την θέση των Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, ενώ ο Πινέδα έπαιξε στο «8» αντί του Μάνταλου. Επίσης στο κέντρο άμυνας προτιμήθηκε ο Μουκουντί από τον Κάλενς, ενώ για δεύτερο σερί ματς ξεκίνησε ο Πήλιος στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Όσο για τον ΟΦΗ παρατάχθηκε με 4-3-3 με τον Χριστογεώργο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ήταν οι Γκονζάλες, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος και Χατζηθεοδωρίδης. Στο κέντρο οι Καραχάλιος, Γκαγιέγος και Μπάκιτς λίγο πιο μπροστά, ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Νους, Ριέρα με τον Ισέκα στην κορυφή.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, με διάθεση να πιέσει ψηλά και να κυνηγήσει δεύτερες μπάλες και στο 9' η πρώτη καλή, δυνατή στιγμή με τον Άμραμπατ. Σε μία φάση που ξεκίνησε από ανάκτηση του Λιούμπιτσιτς, η μπάλα έφθασε στον Άμραμπατ μετά από κεφαλιά του Πινέδα πάνω στον Μπρεσάν με το βολέ του Μαροκινού άσου να αποκρούεται από τον κίπερ του ΟΦΗ. Αυτό, όμως, απ' ό,τι φαίνεται ήταν το προμήνυμα για το τι θα ακολουθούσε στο 11'.

Οι παίκτες συνδυάστηκαν άψογα, η μπάλα έφθασε στον Άμραμπατ που έκανε σέντρα ακριβείας στον Λιβάι που με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Και πριν καλά-καλά ο ΟΦΗ καταλάβει τι είχε συμβεί, βρέθηκε και με δεύτερο γκολ στην πλάτη. Στο 13' είχε προηγηθεί η υποψία φάσης με τον Λιβάι και στο 14' ήρθε το 2-0 με τον Πήλιο. Ο Σιμάνσκι έκανε καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Πήλιος έκανε άριστο κατέβασμα, απέφυγε τον Μπρεσάν και τελείωσε τη φάση για το 2-0, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Με το 2-0 η ΑΕΚ είχε καταφέρει να απλοποιήσει τα πράγματα νωρίς-νωρίς στο ματς, αλλά δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι. Έψαχνε και τρίτο γκολ, το οποίο άγγιξε στο 26' σε κεφαλιά του Πινέδα, αλλά και στο 40' ξανά με τον Μεξικανό, του οποίου το σουτ κόντραρε πάνω στον Λαμπρόπουλο, ενώ είχε και την καλή στιγμή στο 43' σε κεφαλιά του Λιούμπιτσιτς. To 2-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου με την ΑΕΚ να βρίσκεται μπροστά στο σκορ άνετα και ταυτόχρονα με πειστική εμφάνιση.

Με την έναρξη του β’ μέρους η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να παίξει το ματς και όχι να διαχειριστεί το σκορ και μέσα σε ένα λεπτό είχε δύο καλές στιγμές, στο 49’ σε σουτ του Κοϊτά και στο 50’ με Πινέδα. Ο Ρότα έκανε το γύρισμα, ο Μεξικανός σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Λιούμπιτσιτς.

Το 2-0 παρέμενε και εκεί που η ΑΕΚ φαινόταν να ελέγχει το ματς, ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση του ΟΦΗ με τον Αποστολάκη. Ο νεαρός άσος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα να πλάσαρε σε σέντρα του Ριέρα με τη μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Σιμάνσκι και ενώ κατευθυνόταν στο τέρμα καταλήγοντας σε κόρνερ.

Το ματς παρέμενε στο τέμπο και στα μέτρα της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα να ρίχνει στο 66' τους Οντουμπάτζο, Λαμέλα και Τσούμπερ αντί των Ρότα, Πινέδα και Γκαρσία σε μία προσπάθεια να την φρεσκάρει. Το ματς, επί της ουσίας, μετά το 75' έμοιαζε να έχει «τελειώσει» με τον Αλμέιδα να περνά στο 80’ και τους Μάνταλο, Περεϊρά αντί των «Λιούμπι» και Κοϊτά θέλοντας, ενδεχομένως, να δει πράγματα και για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Και στο 83’ το είδε… Ο Μάνταλος βρήκε ωραία τον Πήλιο, αυτός γύρισε στον Τσούμπερ που με πλασέ έκανε το 3-0 που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (66' Οντουμπάτζο), Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος, Σιμάνσκι, Πινέδα (66' Λαμέλα), Άμραμπατ, Κοϊτά (80' Περέιρα), Λιούμπισιτς (80' Μάνταλος), Λιβάι (66' Τσούμπερ).

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (81' Γιουνγκ), Καραχάλιος (64' Χιμένεθ), Γκαγέγκος (81' Κουτεντάκης), Μπάκιτς, Ριέρα (64' Αμπάντα), Νας (55' Αποστολάκης), Ισέκα.

Πηγή: SDNA

SuperLeagueΑΕΚΟΦΗειδήσεις τώρα