Αθλητισμός|19.08.2024 14:00

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η 12χρονη Αρετή είναι η νεότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι

Newsroom

Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου να αποτελούν ήδη παρελθόν, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έρχονται από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, με την ελληνική αποστολή να απαρτίζεται από 37 αθλητές που θα αγωνιστούν σε 10 αθλήματα.

Μέσα σε αυτούς βρίσκεται και μία αθλήτρια, η οποία μόλις φέτος ολοκλήρωσε το δημοτικό. Η 12χρονη Αρετή Σπυρίδου είναι η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια της ελληνικής παραολυμπιακής αποστολής και είναι έτοιμη για ένα μετάλλιο στο Παρίσι. Θα αγωνιστεί στο άθλημα της κολύμβησης και συγκεκριμένα στα 50 και 100 μέτρα ύπτιο.

«Νιώθω ήρεμη και χαρούμενη»

Μέσα από ένα αφιέρωμα της εκπομπής «Συνδέσεις» του ERTNEWS, η μικρή Αρετή αποκάλυψε ότι προπονείται σκληρά με στόχο ένα μετάλλιο, ενώ δήλωσε οτι νιώθει ήρεμη, χαρούμενη και ευγνώμων για τη συμμετοχή της σε αυτό το σπουδάιο γεγονός.

Η πιο νεαρή αθλήτρια της ελληνικής αποστολής, ζει στη Θεσσαλονίκη και ανήκει στην ομάδα του Ηρόδικου. Είναι πρωταθλήτρια στα 50 μέτρα ύπτιο στην κατηγορία S1 και θα είναι μία από τις 13 Ελληνίδες αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Αγώνες.

Παραολυμπιακοί Αγώνεςαθλήτριακολύμβηση