Αθλητισμός|19.08.2024 23:15

Super League: Άλωσε την έδρα του Παναιτωλικού η Λαμία σε ματς που τα είχε όλα!

Newsroom

Με συναρπαστικό ματς στο Αγρίνιο έπεσε η αυλαία της πρεμιέρας στη Super League! Έπειτα από ένα παιχνίδι που τα είχε όλα -γκολ, δύο αποβολές, δύο ακυρωθέντα γκολ, ένα χαμένο πέναλτι και σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο- η Λαμία πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 1-0 στην έδρα του Παναιτωλικού αρχίζοντας ιδανικά το νέο πρωτάθλημα.

To παιχνίδι άρχισε δυναμικά για τις δύο ομάδες με καλό ρυθμό, παρά την έλλειψη τερμάτων. Οι γηπεδούχοι μάλιστα «χτύπησαν» νωρίς στο παιχνίδι, όμως το γκολ δεν μέτρησε. Μόλις στο 9ο λεπτό το σκορ άνοιξε για τον Παναιτωλικό με τον Τορεχόν, όμως η σημαία του βοηθού σηκώθηκε για υπόδειξη οφσάιντ.

Η συνέχεια χαρακτηρίστηκε από δυνατές μονομαχίες και σκληρά μαρκαρίσματα, με μια κόκκινη κάρτα να αλλάζει από νωρίς τις ισορροπίες για τις δύο ομάδες. Στο 13ο λεπτό ο παίκτης του Παναιτωλικού, Σιέλης, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, μετά από σκληρό τάκλιν στον Βλαχομήτρο. Ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε τον VAR, απέβαλε τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, δίνοντας στη Λαμία το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο ημίωρο της αναμέτρησης σημειώθηκε φοβερή επέμβαση από τον Κόστιτς, ο οποίος σταμάτησε τον Λομόνακο στο τετ α τετ, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού Τσάβες λίγο έλειψε να σκοράρει με σουτ πίσω απ' το κέντρο! Ο Παναιτωλικός είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Λιάβα στο γκολ στο διάστημα μετά το 30' με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιάβα, το τετ α τετ του Λομόνακο (απέκρουσε σωτήρια ο Κόστιτς) και την απίθανη προσπάθεια του Τσάβες να κρεμάσει τον Κόστιτς από τη μία εστία στην άλλη! Στο 45'+1' ο Παναιτωλικός βρήκε εκ νέου δίχτυα με εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Λομόνακο από κοντά, αλλά και αυτό το τέρμα των Αγρινιωτών δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Αυτο που δεν κατάφερε ο Παναιτωλικός σε όλο το πρώτο ημίχρονο, το έκανε στην επανάληψη η Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Βλαχομήτρο στο 65ο λεπτό. Ο παίκτης της Λαμίας, βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του Παναιτωλικού και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Τσάβες για το 0-1.

Το παιχνίδι άρχισε να αποκτά πιο γρήγορο ρυθμό. Στο 72ο λεπτό ο Κόστιτς απέτρεψε το γκολ σε δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Ντίας, ενώ το αριθμητικό πλεονέκτημα της Λαμίας χάθηκε οχτώ λεπτά πριν από το φινάλε καθώς αποβλήθηκε ο Γκουίντο.

To... δράμα συνεχίστηκε καθώς στο 87ο λεπτό ο Κορνέζος έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Όμως, ο Σέρχιο Ντίας, αν και ξεγέλασε τον Κόστιτς, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με αποτέλεσμα να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση από πλευράς γηπεδούχων.

Η Λαμία στο ντεμπούτο του Κύπριου προπονητή Μαρίνου Σατσιά στη Super League πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη... 

Την επόμενη αγωνιστική (2η), ο Παναιτωλικός φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (25/8/24, 20:30), ενώ η Λαμία αντιμετωπίζει στην «OPAP Arena» την ΑΕΚ (24/8/24, 21:30).

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης (84΄ Τσελίκοβιτς), Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες (84΄ Λαχούντ), Μπελεβώνης (74΄ Νικολάου), Μπουζούκης (74΄ Κοντούρης), Ντίας, Λομόνακο (69΄ Μάιντεβατς).

Λαμία (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Ντεντάκης (46΄ Ραντόνια), Γιαννούτσος, Κορνέζος, Σαραμαντάς (68΄ Ρινγκ), Αντράντε, Μέκιτς, Αθανασακόπουλος (46΄ Γκουίντο), Νούνιες (68΄ Μπίκοβ), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (84΄ Δοϊρανλής).

Πηγή: SDNA

SuperLeagueΛαμία ΠΑΕΠαναιτωλικόςειδήσεις τώρα