Αθλητισμός|21.08.2024 09:10

Σβεν Γκόραν Έρικσον: Συγκινεί ο θρυλικός προπονητής για τη μάχη του με τον καρκίνο

Newsroom

Σφίξιμο στο στομάχι προκαλούν οι δηλώσεις του Σβεν Γκόραν Έρικσον (Sven Goran Eriksson) με αφορμή το νέο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime με τίτλο «Sven». Ο διάσημος σουηδός προπονητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιανουάριο πως διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας, καθώς και ότι στο αισιόδοξο σενάριο θα είχε ακόμα έναν χρόνο ζωής.

Ο σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος του ποδοσφαίρου αποφάσισε μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ να ανοιχτεί εκ νέου στον κόσμο, αισθανόμενος πιθανότατα ότι πλησιάζει το τέλος της ζωής του.

Τα συγκλονιστικά λόγια

Σε μερικά στιγμιότυπα του επικείμενου ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησαν ο 76χρονος θρύλος της προπονητικής προέβη σε συγκλονιστικές δηλώσεις, θέλοντας να ευχαριστήσει τον κόσμο που τον στηρίζει, αλλά και για να στείλει ένα θετικό μήνυμα.

«Είχα μια καλή ζωή, ναι. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα τελειώσει η ζωή, όταν θα πεθάνουμε. Αλλά η ζωή έχει να κάνει και με τον θάνατο. Πρέπει να μάθεις να τον αποδέχεσαι για αυτό που είναι», δήλωσε αρχικά.

Τα λόγια που ακολούθησαν προκαλούν ανατριχίλα: «Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος, ο κόσμος θα πει: ''Ναι, ήταν καλός άνθρωπος'', αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό. Ελπίζω ότι θα με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο, που προσπαθούσε να κάνει ό, τι μπορούσε. Μην λυπάστε. Χαμογελάστε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, το κοινό. Ήταν όλα φανταστικά. Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την. Αντίο!».

Από τον Ιανουάριο που ανακοίνωσε την τραγική είδηση στον κόσμο, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη επισκεπτόμενος γήπεδα πρώην ομάδων του, όπως οι Λάτσιο, Σαμπντόρια και Μπενφίκα. Βέβαια, ξεχωριστή στιγμή στην καρδιά και στο μυαλό του -όπως και όλων των ποδοσφαιρόφιλων- αποτελεί εκείνη του περασμένου Μαρτίου, όταν σε αγώνα Legends της Λίβερπουλ και του Άγιαξ εκπλήρωσε το παιδικό του όνειρό να καθίσει στον πάγκο των αγαπημένων του «κόκκινων» του Μερσεσάιντ!

καρκίνοςντοκιμαντέρπροπονητήςποδόσφαιρο