Αθλητισμός|22.08.2024 06:45

Μάχη σε διπλό μέτωπο για το ελληνικό ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θέλουν να βάλουν βάσεις πρόκρισης

Newsroom

Διπλή αποστολή έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο το βράδυ της Πέμπτης (22/8) στα πλέι οφ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί (20.30, Novasports Prime) στην Τούμπα με την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς για το Europa League με στόχο το League Stage, ενώ ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός θα παίξει το τελευταίο χαρτί απέναντι στη γαλλική Λανς (22.00, Cosmote Sport 2) προκειμένου να συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του στο Conference League.

Ο Δικέφαλος προέρχεται απ' τον οδυνηρό αποκλεισμό απ' τη Μάλμε στα προκριματικά του Champions League και θέλει να «απαντήσει» άμεσα βάζοντας βάσεις πρόκρισεις απ' το πρώτο παιχνίδι με τη Σάμροκ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, ενώ είδε και την τελευταία προπόνηση να ολοκληρώνεται δίχως απρόοπτα. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Γιόνι Ότο, μολονότι ο Ισπανός πλάγιος αμυντικός έχασε πολλές προπονήσεις λόγω τραυματισμού.

Αναλυτικά την αποστολή απαρτίζουν οι: Κοτάρσκι, Τσιφτσής, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ράφα Σοάρες, Θυμιάνης, Τσιγγάρας, Καμαρά, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Τισουντάλι, Μπράντον, Τσάλοφ.

Λουτσέσκου: «Οι παίκτες θα πρέπει να βγάλουν αντίδραση»

«Ο στόχος είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να είμαστε εμείς αυτοί που θα συνεχίσουμε μετά από τα δύο παιχνίδια. Πρέπει αρχικά να παλέψουμε με τους εαυτούς μας και μετά με τον αντίπαλο. Να κάνουμε εδώ το πρώτο βήμα και στην συνέχεια να πάμε στην Ιρλανδία για το δεύτερο βήμα» δήλωσε ο Λουτσέσκου και πρόσθεσε: «Πρέπει να παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι, προσωπικά θέλω να είμαι χαρούμενος και επειδή στο ποδόσφαιρο είσαι χαρούμενος μόνο όταν κερδίζεις, με ενδιαφέρουν οι νίκες. Αλλά οι νίκες έρχονται μέσα από τις μάχες. Δεν έχει σημασία αν ένας παίκτης είναι... μωρό ή μεγάλος ή ένα βήμα από το νεκροταφείο, σημασία έχει να παλέψουμε σε όλους τους τομείς».

Ερωτηθείς για την κατάσταση που βρίσκεται ο ίδιος σχολίασε: «Είμαι στην κατάσταση του μαχητή. Ωραία ερώτηση, αλλά το πιο σημαντικό είναι να πω αυτή την στιγμή πως αυτή την στιγμή είμαι σε κατάσταση μαχητή».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον χαρακτήρα που πρέπει να δείξει η ομάδα του μετά τον αποκλεισμό απ' τη Μάλμε: «Πιστεύω ότι οι παίκτες πρέπει να είναι απογοητευμένοι για τον τρόπο που έχασαν την πρόκριση με την Μάλμε, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να "βγάλουν" αντίδραση για το πώς εξελίχθηκε το ματς στην Τούμπα. Παίξαμε με μια ομάδα πιο έτοιμη από εμάς σε όλους τους τομείς και τελικά πέρασαν με ένα γκολ στο 96ο λεπτό, ενώ ήμασταν καλύτεροι από αυτούς και στο δεύτερο ημίχρονο δεν δεχτήκαμε φάση. Μόνο αυτό να σκεφτούν θα καταλάβουν ότι μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα και φέτος. Αυτό πρέπει να γίνουμε πάλι. Να γίνουμε μαχητές για να πετύχουμε πράγματα όπως και πέρσι. Πρέπει να προσαρμοστούμε στον αντίπαλο, αλλά και αυτοί πάνω σε εμάς. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι η στιγμή να παλέψουμε, κυρίως ο καθένας να παλέψει με τον εαυτό του για να πάρουμε το μάξιμουμ από αυτά τα παιχνίδια».

Τελευταία ευρωπαϊκή ευκαιρία για Παναθηναϊκό

Όπως και ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από έναν αποκλεισμό απ' τον Άγιαξ στο Europa League και στη διαδικασία των πέναλτι, που πόνεσε αρκετά. Το μεγάλο πρόβλημα για τους Πράσινους, εν αντιθέσει προς τον ΠΑΟΚ που (ακόμα και στο χειρότερο δυνατό σενάριο του αποκλεισμού απ' τη Σάμροκ) έχει εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκό League Stage, είναι πως η συνέχεια δεν είναι διασφαλισμένη. Ο Παναθηναϊκός παίζει την ευρωπαϊκή του επιβίωση απέναντι στη Λανς καθώς αν αποκλειστεί θα μείνει οριστικά εκτός Ευρώπης...

Αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον βάρος στους Πράσινους που ξέρουν ότι δεν έχουν περιθώριο λάθους. «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Αν καταφέρουμε να περάσουμε, θα είναι σημαντικό για τον σύλλογο και για εμάς. Έχω ξαναπεί ότι ο Παναθηναϊκός χωρίς την Ευρώπη δεν είναι αυτό που ονειρευόμαστε» σχολίασε ο Φώτης Ιωαννίδης.

Από την πλευρά του ο Ντιέγκο Αλόνσο ρωτήθηκε για το πόσο επηρέασε την ομάδα του η ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απ' τον Αστέρα Τρίπολης: «Η περασμένη Κυριακή ήταν απογοητευτική για εμάς και δεν θέλουμε να επαναληφθεί αυτή η εικόνα. Όμως ό,τι έγινε... έγινε, το αυριανό ματς είναι μια άλλη ιστορία. Ήταν για εμάς ένα μάθημα, ώστε να βελτιωνόμαστε. Το παιχνίδι με τη Λανς είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο. Δεν αποτελεί δικαιολογία αν η κλήρωση θα μπορούσε να ήταν πιο βατή. Ο αντίπαλος είναι ισχυρός, αλλά κι εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να απαντήσουμε στο ίδιο επίπεδο».

Με Πελίστρι στην αποστολή

O Oυρουγουανός κόουτς θα έχει στη διάθεσή του και τον συμπατριώτη του νεοαποκτηθέντα εξτρέμ, Φακούντο Πελίστρι, ο οποίος αν και δεν ταξίδεψε με την αποστολή του Παναθηναϊκού απ' την Αθήνα στο Λανς, ενσωματώθηκε με τους Πράσινους και πήρε μέρος κανονικά στην προπόνηση. Αντιθέτως, δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος λόγω καρτών Μαντσίνι, ο τραυματίας Μπάλντοκ και ο Βιλένα που αντικαταστάθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα απ' τον Πελίστρι.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού απαρτίζουν οι: Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Βαγιαννίδης, Μαξ, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Τετέ, Μπακασέτας, Ίνγκασον, Τσέριν, Λημνιός, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Αράο, Κάτρης, Μπρέγκου, Φρόκου.

Europa Conference LeagueΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώραΠΑΟΚ