Αθλητισμός|22.08.2024 22:30

Εκρηκτικός ΠΑΟΚ έβαλε θεμέλια πρόκρισης και είναι έτοιμος να «πετάξει» στο League Stage του Europa League!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκρηκτικός απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς και έβαλε γερά θεμέλια για την πρόκριση στο League Stage του Europa League. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-0 της ιρλανδικής ομάδας στην Τούμπα και θα ταξιδέψει στο Δουβλίνο την ερχόμενη Πέμπτη (29/8) προκειμένου να σφραγίσει το εισιτήριό του για το League Stage.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κυρίαρχησε ολοκληρωτικά στο γήπεδο απ' το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο και πήρε μια πανάξια νίκη που θα μπορούσε να είναι ευρύτερη καθώς πέραν των τεσσάρων γκολ (45+5' αυτογκόλ, 47' Τάισον, 67' Κωνσταντέλιας, 90+5' Μπάμπα) οι παίκτες του ΠΑΟΚ δημιούργησαν πολλές ακόμα κλασικές ευκαιρίες, ενώ είχαν χαμένο πέναλτι και δοκάρι με τον Τσάλοφ!

Στο φινάλε του ματς υπήρξε καθολική αποθέωση του Κουλιεράκη, ο οποίος έπαιξε το τελευταίο του ματς στην Τούμπα καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στη γερμανική Βόλφσμπουργκ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε στο 5' με πλασέ του Κωνσταντέλια. Ακολούθησε μεγάλη ευκαιρία στο 9' με τον Τόμας και στο 10' με τον Κεντζιόρα. Και στις δυο περιπτώσεις όμως ο γκολκίπερ της Σάμροκ απέκρουσε εντυπωσιακά. Το επιθετικό κρεσέντο του Δικεφάλου συνεχίστηκε αγγίζοντας το γκολ στο 20' με τον Τόμας, ενώ η ιρλανδική ομάδα κόντρα στη ροή του αγώνα απείλησε στο 23' με τον Χορ.

Η πίεση ήταν αδιάκοπη από πλευράς ΠΑΟΚ που είχε δύο καλές στιγμές στο 30' και το 36' με τον Τόμας αλλά και στο 39' ξανά με τον Τόμας και τον Μπάμπα που δεν πρόλαβαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ήρθε για τον Δικέφαλο στο 41' με βολίδα του Μπάμπα μέσα απ' την περιοχή, όμως ακυρώθηκε έπειτα από έλεγχο της φάσης στο μόνιτορ απ' τον διαιτητή. Ο Αλβανός ρέφερι λανθασμένα είδε επιθετικό φάουλ του Ότο προκαλώντας τον εκνευρισμό των παικτών και του προπονητή του Δικεφάλου.

Το σύνολο του Λουτσέσκου πάντως δεν πτοήθηκε και πριν από τη λήξη του ημιχρόνου βρήκε το γκολ που άξιζε. Στο 45+5' ο Ζίβκοβιτς έβγαλε σέντρα-ξυράφι απ' τα δεξιά και ο Κλίρι στην προσπάθειά του να απομακρύνει, «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του διαμορφώνοντας το 1-0.

Με το πόδι στο... γκάζι μπήκε ο ΠΑΟΚ και στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου σκοράροντας με τη σέντρα! Στο 47' ο Ζίβκοβιτς πάσαρε προς τον Τάισον, ο οποίος κινήθηκε διαγώνια και με εξαιρετικό σουτ πέτυχε το 2-0.

Ο Δικέφαλος άγγιξε το γκολ και στο 51' με τον Τάισον έπειτα από τρομερή ενέργεια του Κωνσταντέλια, ενώ στο 52' το έργο της ομάδας του Λουτσέσκου έγινε ευκολότερο καθώς η Σάμροκ έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Χόνοχαν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για χτύπημα στον Σβαμπ σε διεκδίκηση της μπάλας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ασταμάτητος και ο φοβερός και τρομερός Κωνσταντέλιας διαμόρφωσε το 3-0. Στο 67' ο Τσάλοφ έκλεψε, ο Τάισον άνοιξε για τον Ντέλια, ο οποίος με θαυμάσιο πλασέ έστειλε την μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία του Πελς.

Στο 90+3' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, ο Τσάλοφ το εκτέλεσε αλλά νικήθηκε απ' τον αντίπαλο γκολκίπερ, ενώ στην επαναφορά «σημάδεψε» το δοκάρι. Ο Ρώσος άγγιξε το γκολ και στο 90+5' αλλά τελικά ο Μπάμπα ήταν εκείνος που σκόραρε καθώς πήρε το ριμπάουντ και εκτέλεσε για το 4-0.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (79' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (79' Μαντί Καμαρά), Ζίβκοβιτς (79' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (79' Μουργκ), Τάισον, Τόμας (64' Τσάλοφ).

Σάμροκ Ρόβερς: Πέλς, Χορ, Κλίρι, Γκρέις, Χόνοχαν, Γουάτς (73' Μπάιρν), Ο' Νιλ, Νάγκεντ (73' ΜακΈνεφ), Κλαρκ (27' Λόπες), Φαρούτζια (84' Μπουρκ), Γκριν (73' Μαντρόιου).

ειδήσεις τώραΠΑΟΚEuropa League