Αθλητισμός|23.08.2024 00:00

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε απ' τη Λανς αλλά η αδιανόητη γκολάρα του Ιωαννίδη διατηρεί ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης!

Newsroom

Με ένα αδιανόητο γκολ του Φώτη Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός μπορεί να ηττήθηκε με 2-1 απ' τη Λανς αλλά παρέμεινε ζωντανός για την πρόκριση στο League Stage του Conference League. Ο στράικερ του Τριφυλλιού σκόραρε ένα απίθανο τέρμα δικαιώνοντας τον... χορό εκατομμυρίων που γίνεται στα πόδια του και διατήρησε τις ελπίδες των Πρασίνων ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ την ερχόμενη Πέμπτη (29/8).

Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε δύο γκολ σε ισάριθμες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο (4’ Φρανκόφσκι, 34’ Σαΐντ), απέκτησε νωρίς αριθμητικό πλεονέκτημα με την αποβολή του Μεδίνα (22’), αλλά ήταν πελαγωμένος στο πρώτο μισό του αγώνα και αντίδραση έβγαλε μόνο στο δεύτερο.

Με την γκολάρα του Ιωαννίδη στο 53’ να τον κρατάει ζωντανό και τον Πελίστρι να δείχνει με το... καλησπέρα ότι εκτός από «τούρμπο» έχει και την απαιτούμενη ποιότητα. Με εκπληκτική ενέργεια του Ουρουγουανού από αριστερά και αφού έκλεισε προς τον άξονα, σούταρε προς την εστία με την μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα, αλλά να σταματάει στο χέρι αμυντικού. Ο Ούγγρος διαιτητής καταλόγισε πέναλτι αλλά τον κάλεσε ο VAR και αφού είδε ξανά τη φάση εκτίμησε ότι ο Γάλλος αμυντικός δεν είχε το χέρι του σε σημείο που να αποκτά πλεονέκτημα και πήρε πίσω την αρχική απόφασή του, στερώντας απ' το Τριφύλλι την ευκαιρία για το 2-2.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Λανς πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς έπιασε στον... ύπνο τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του ματς. Μόλις στο 4' οι Γάλλοι έπαιξαν γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Φρανκόφσκι πάτησε περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Οι Πράσινοι άργησαν να συνέλθουν και παραλίγο να δεχτούν και δεύτερο γκολ στο 10' σε κεφαλιά του Σαΐντ.

Το Τριφύλλι βελτίωσε την εικόνα του και απείλησε στο 14' με τον Ιωαννίδη και στο 24' με τον Τσέριν, ενώ απ' το 21' η Λανς έμεινε και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μεδίνα για σκληρό φάουλ στον Μπακασέτα.

Αντί να σκοράρει όμως ο Παναθηναϊκός, βρήκε και δεύτερο γκολ η Λανς. Στο 34', σε νέα αντεπίθεση της γαλλικής ομάδας, ο Τόμασον σέντραρε, ο Σαΐντ νικήθηκε αρχικά απ' τον Ντραγκόφσκι αλλά στην επαναφορά πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη διεκδίκηση του ματς στο 54' με ένα καταπληκτικό γκολ του Ιωαννίδη. Ο στράικερ των Πρασίνων πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω απ' την περιοχή, απέφυγε πέντε (!) παίκτες της Λανς και πλάσαρε ιδανικά μειώνοντας σε 2-1. Ήταν το πρώτο εφετινό γκολ του Ιωαννίδη. Και τι γκολ!

Στο 57' η Λανς έγινε απειλητική με κεφαλιά του Ντανσό όμως ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά διατηρώντας το 2-1.

Στο 67’ ο Αλόνσο έριξε στη μάχη Πελίστρι και Βαγιαννίδη αντί του Τετέ που είχε κίτρινη κάρτα και του Κώτσιρα. Και στο 86’ ο Πελίστρι με εκπληκτική ενέργεια από αριστερά και αφού έκλεισε προς τον άξονα, σούταρε προς την εστία με τη μπάλα να σταματάει σε χέρι παίκτης της Λανς με την μπάλα να κατευθύνεται προς το τέρμα. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι αλλά τον κάλεσε ο VAR και αφού είδε ξανά τη φάση εκτίμησε ότι ο Γάλλος αμυντικός δεν είχε το χέρι του σε σημείο που να αποκτά πλεονέκτημα και πήρε πίσω την αρχική απόφασή του.

Στο 90+2’ ο Γερεμέγεφ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ μετά από σέντρα του Μλαντένοβιτς

Λανς: Σαμπά, Γκραντί, Ντάνσο, Μεντίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον (90’ Μεντί), Ντιούφ, Μασάδο, Ντα Κόστα (26’ Κουσάνοφ), Σοτοκά, Σαϊντ (70’ Λασκαρί).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (67’ Βαγιαννίδης), Ινγκασον, Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο (80’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (85’ Γερεμέγεφ), Τετέ (67’ Πελίστρι), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (80’ Λημνιός), Ιωαννίδης.

ΠαναθηναϊκόςΦώτης Ιωαννίδηςειδήσεις τώραEuropa Conference League