Αθλητισμός|22.08.2024 22:35

Νικολαϊδης: «Είναι λάθος το πρότυπο που λέει ότι οι γκέι δεν μπορούν να παίζουν ποδόσφαιρο»

Newsroom

«Στατιστικά αν το πάρουμε, θα υπάρχουν. Αλλά δεν τολμούν να το πουν γιατί η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη», επεσήμανε ο Ντέμης Νικολαϊδης, απαντώντας σε ερώτηση για την εκπροσώπηση της γκέι κοινότητας στο ποδόσφαιρο. 

Ερωτηθείς αν  την περίοδο που έπαιζε ο ίδιος ποδόσφαιρο θα υπήρχε χώρος στα αποδυτήρια μιας ομάδας για έναν γκέι ποδοσφαιριστής  , ο εμβληματικός επιθετικός τόνισε: «Δεν με απασχολούσαν ποτέ οι σεξουαλικές προτιμήσεις του άλλου ανθρώπου. Οπότε δεν το είχα στο μυαλό μου. Απαντώντας μετά από χρόνια, θα πω ότι ήταν δύσκολο. Γιατί το πρότυπο των γκέι στην Ελλάδα, κυρίως, που ζω, δεν ήταν σωστό. Ήταν λάθος και αυτό διορθώνεται με τα χρόνια. Έχει διορθωθεί και φαντάζομαι ότι θα διορθωθεί στο μέλλον και ακόμη περισσότερο».

 

«Το πιο δημοκρατικό σπορ θα γίνει 100% δημοκρατικό, όταν αλλάξουν οι προκαταλήψεις»

«Ήταν πρόβλημα. Το φαντάζομαι. Μόνο να το φανταστώ μπορώ. Μπορεί να είναι και τώρα πρόβλημα. Στατιστικά αν το πάρουμε, θα υπάρχουν. Αλλά δεν τολμούν να το πουν γιατί η κοινωνία μας δεν είναι ακόμα έτοιμη. Το ποδόσφαιρο στο μυαλό μας είναι ένα άθλημα που έχει να κάνει με σκληρότητα. Και το λάθος πρότυπο έχει να μας πει ότι οι γκέι δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο άθλημα, θαρρείς και οι γκέι άνθρωποι δεν γυμνάζονται ή δεν είναι δυνατοί ας πούμε. Μέχρι πριν κάποια χρόνια μέχρι και οι γυναίκες δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Και εδώ υπάρχει ένα θέμα. Το ποδόσφαιρο γυναικών αναπτύσσεται και μας αρέσει και να το βλέπουμε», πρόσθεσε.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, κλείνοντας εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προκαταλήψεις θα σπάσουν και το ποδόσφαιρο θα γίνει ένα άθλημα πλήρως δημοκρατικό. «Δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σίγουρα έχει να κάνει με τις προκαταλήψεις μας, που και αυτές θα αλλάξουν. Το πιο δημοκρατικό σπορ που είναι το ποδόσφαιρο όπως πάντα λέω, θα είναι 100% δημοκρατικό μετά από αυτό».

ποδόσφαιροομοφυλοφιλίαγκέιειδήσεις τώραΝτέμης Νικολαΐδης