Αθλητισμός|25.08.2024 22:45

Ο ΠΑΟΚ πάτησε γκάζι στο β' ημίχρονο και πήρε το δεύτερο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ πάτησε... γκάζι στο β' ημίχρονο, σκόραρε δύο φορές απέναντι στον μαχητικό και καλά «διαβασμένο» Παναιτωλικό και έφτασε σε μια άνετη νίκη με 2-0. Ο Δικέφαλος ήταν και πάλι αποτελεσματικός βγάζοντας στο γήπεδο τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του, ενώ κατά διαστήματα πετούσε... φωτιές επιθετικά! Ο Σάστρε άνοιξε το σκορ, ο Τισουντάλι άνοιξε λογαριασμό, ενώ το ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο Σορετίρσε στο δύο στα δύο του ΠΑΟΚ στη Super League.

Ο ΠΑΟΚ πήρε με το... καλημέρα της αναμέτρησης τα ηνία του παιχνιδιού, με τον Παναιτωλικό να περιμένει στο μισό γήπεδο. Εκ του αποτελέσματος όμως, μετρημένες οι καλές στιγμές για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου που αδυνατούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 19' ο Μουργκ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναιτωλικό, με δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Τσάβες απέκρουσε σε κόρνερ. Μόλις μία τελική στην εστία κατέγραψαν στο πρώτο 45λεπτο οι γηπεδούχοι, έχοντας μία ακόμη καλή στιγμή στο 28' σε φάση που ξεκίνησε στ΄αριστερά και εκτός περιοχής του Τσάβες, όταν ο Τσάλοφ τσίμπησε την μπάλα στον Κωνσταντέλια, αλλά το πλασέ του 21χρονου δεν βρήκε στόχο.

Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη έκανε εξαιρετική διαχείριση α' μέρους και μάλιστα από το ημίωρο του ματς ανέβασαν τις γραμμές τους και πήραν μέτρα στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενοι πως είχαν «μπλοκάρει» καλά τον νωθρό ΠΑΟΚ. Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη κινήθηκε περισσότερο στον αιφνιδιασμό με σουτ από απόσταση, όπως στο 31' με την ενέργεια του Μπουζούκη, αλλά ο Κοτάρσκι με διπλή προσπάθεια κατάφερε να μπλοκάρει. Νέο άστοχο σου του Ντίας στο αμέσως επόμενο λεπτό, κλείνοντας το ημίχρονο με απολογισμό 2 τελικών στην εστία και κατοχή μπάλας στο 59-41%, ενδεικτικό της ισορροπίας που προσπάθησαν να φέρουν στο μεσοδιάστημα.

Ο επίλογος ενός κακού ποιοτικά παιχνιδιού, χωρίς πολλές φάσεις, έκλεισε με το επικίνδυνο γύρισμα του Σάστρε στην περιοχή, σημαδεύοντας τον Τσάλοβ, αλλά ο Τσάβες «διάβασε» τη φάση και πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να κόψει. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι Θεσσαλονικείς είχαν πολλά παράπονα για χέρι του Μπουζούκη μέσα στην περιοχή, ωστόσο, Βεργέτης και VAR έδωσαν συνέχεια στο ματς, εκτιμώντας πως η μπάλα βρήκε το χέρι στήριξης, με τον τέταρτο να εξηγεί αυτή την απόφαση στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Στο β' ημίχρονο ήταν ξεκάθαρο πως ο Μαντί Καμαρά κινείτο πιο ψηλά, δημιουργώντας με την έναρξη του β' μέρους ρήγματα στον Παναιτωλικό. Και το γκολ του ΠΑΟΚ στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης, προήλθε από μία ωραία ενέργεια του 27χρονου χαφ. ΟΚαμαρά έβγαλε εξαιρετικά την μπάλα στα δεξιά στον Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος σέντραρε στην περιοχή και ο Σάστρε με το κεφάλι, άνοιξε το σκορ στην Τούμπα (1-0).

Οι Ασπρόμαυροι πατούσαν καλύτερα στο β΄ημίχρονο, είχαν δύο ακόμη σημαντικές στιγμές αλλά στην πρώτη, ο Τσάβες είπε «όχι» στον Ντεσπόντοφ ενώ λίγα λεπτά αργότερα μπλόκαρε το σουτ του Ντεσπόντοφ, με τους Θεσσαλονικείς να βγαίνουν ταχύτατα στην επίθεση με τον Τσάλοβ και τον Βούλγαρο. Η εικόνα του Παναιτωλικό στην επανάληψη δεν άρεσε καθόλου στον Γιάννη Πετράκη, προχωρώντας σε τρεις αλλαγές, σε μία προσπάθεια να τονώσει την ομάδα του. Στο 70' ο Βεργέτης προκάλεσε εκ νέου μεγάλο εκνευρισμό στην Τούμπα, κάνοντας κακή χρήση του πλεονεκτήματος σε παρατεταμένο τράβηγμα του Κοντούρη στον Κωνσταντέλια, ο οποίος έμεινε όρθιος και πήγε να βγάλει τετ α τετ τον Καμαρά!

Άμεση απάντηση από τον Ραζβάν Λουτσέσκου «φρεσκάροντας» με τη σειρά του μεσοεπιθετικά τους Θεσσαλονικείς. Η δε αλλαγή των Τισουντάλι - Αντρίγια αποδείχθηκε κομβική. Στο 79' ο ΠΑΟΚ έκλεψε ψηλά, ο Σέρβος πέρασε στον Τισουντάλι και ο Μαροκινός, στην πρώτη του ενέργεια με την μπάλα, με δυνατό σουτ από πλάγια θέση, έγραψε το 2-0.

Ο Τισουντάλι μπήκε... αγριεμένος από τον πάγκο ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η Σόλα Σορετίρε στην πρώτη του εμφάνιση με τα ασπρόμαυρα. Με τον ΠΑΟΚ να έχει κλειδώσει ματς και νίκη, ο Άγγλος επιστρατεύθηκε στ΄αριστερά της επίθεσης κυρίως, παίζοντας και στον άξονα στα πρώτα του λεπτά, κερδίζοντας σε πολλές φάσεις το χειροκρότημα της Τούμπας με το ποδοσφαιρικό θράσος και τις ενέργειες του.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Μαντί (Οζντόεφ 71’), Σβαμπ, Μουργκ (Τάισον 71’) , Κωνσταντέλιας (Σορετίρε 85’), Ντεσπόντοφ (Ζίβκοβιτς 71’), Τσάλοφ (Τισουντάλι 71’).

Παναιτωλικός: Τσάβες, Παντελάκης, Μλάντεν (Μάιντεβαξ 62’), Μαυρίας, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες (Λούις 73’), Μπουζούκης (Κοντούρης 62’), Μπελεβώνης (Λαγιούντ 62’), Ντίαζ (Νικολάου 78’), Λομονάκο.

Πηγή: SDNA

SuperLeagueΠΑΟΚΠαναιτωλικόςειδήσεις τώρα