Αθλητισμός|26.08.2024 22:37

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αγχώθηκε αλλά νίκησε με Γιάρεμτσουκ τη μαχητική Καλλιθέα

Newsroom

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά τελικά κατάφερε να νικήσει με 2-1 την Athens Kallithea στο Καραϊσκάκη χάρη σε γκολ του Γιάρεμτσουκ στο 77'. Το σκορ άνοιξε στο 14' ο Βέλντε, ενώ προσωρινά ισοφάρισε για την Καλλιθέα (60') ο Ουλντρίκις. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν το τρίποντο και έπειτα από δύο αγωνιστικές στη Super League έχουν το απόλυτο των νικών μαζί με τον ΠΑΟΚ

Για όλο το πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες κυριαρχούσαν πλήρως και εύκολα, όμως μετά το ημίχρονο βγήκαν χαλαροί στον αγωνιστικό χώρο και δέχθηκαν πολλές φάσεις από την ομάδα του Ντονάτι που πατούσε εύκολα την περιοχή του Τζολάκη και σε μια από αυτές τις φάσεις έφτασε στην ισοφάριση. Μετά τις αλλαγές του Μεντιλίμπαρ, ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι ρυθμό και ένταση και τελικά βρήκε το γκολ που του χάρισε το «τρίποντο», γλιτώνοντας μια... εκτός προγράμματος γκέλα με το «καλημέρα» στη σεζόν.

Με full press σε όλο το γήπεδο από τα πρώτα δευτερόλεπτα ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός και έβαλε τον αντίπαλο αμέσως μέσα στην περιοχή του. Με ψύχραιμη κυκλοφορία και συντριπτική κατοχή μπάλας, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έψαξε το γρήγορο γκολ, όμως δεν βρήκε αμέσως τελικές απέναντι σε μια μαζική άμυνα. Βέβαια, πρώτη φάση του αγώνα βρήκε αυτό που έψαχνε, δηλαδή το προβάδισμα που θα ξεκλείδωνε -φαινομενικά τουλάχιστον- το ματς. Αυτό έγινε στην φάση του 14', όταν σε μια από τις πολλές πλαγιοκοπήσεις, ο Ορτέγκα έβγαλε άψογη κάθετη για τον Βέλντε στην πλάτη του Μανθάτη, ο Νορβηγός σπρίνταρε, απέφυγε τον μπακ της Καλλιθέας, κοντρόλαρε, απέφυγε με ωραία ντρίμπλα και τον πρώτο αμυντικό που βρήκε μπροστά του και με επίσης άψογο δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στη γωνία για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε πλήρως και στη συνέχεια, κάνοντας στο διάστημα αυτό ένα μεστό και σοβαρό παιχνίδι, με καλό ρυθμό και ένταση, έστω κι αν δεν έβρισκε επιθετικά το επίπεδο της δημιουργίας που θα ήθελε. Στο 27' μετά από ωραία αντεπίθεση των ερυθρόλευκων, ο Βέλντε άνοιξε δεξιά για τον Μαρτίνς, αυτός έστρωσε στον Τσικίνιο που προσπάθησε να γυρίσει για τον Ελ Κααμπί, η μπάλα κόπηκε και ο Ζέλσον στη συνέχεια σούταρε δυνατά αλλά άστοχα, σε μια από τις λίγες φάσεις του πρώτου μέρους. Επόμενη φάση, επίσης για τους Πειραιώτες, ήταν αυτή του 36' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσικίνιο από δεξιά, μετά τις κόντρες ο Βέλντε έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε τις ντρίμπλες, πάτησε περιοχή και σούταρε δυνατά με τον Μπαραγκάν να αποκρούει. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, στο 42', η Καλλιθέα είχε την πρώτη τελική της, με σουτ του Σοΐρι να κοντράρει στον Πιρόλα και να καταλήγει κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε χαλαρός και ράθυμος στις κινήσεις του συνολικά. Η Καλλιθέα από την πλευρά της, έχοντας μείνει πίσω στο σκορ πήρε ρίσκα: ανέβασε την ένταση και την πίεσή της και άρχισε να πατά περιοχή, με την ομάδα του Ντονάτι να δείχνει αρκετά καλή με τη μπάλα στα πόδια για δεύτερο σερί ματς.

Στο 47' ο Τζολάκης έπιασε το γυριστό του Ουλντρίκις από το ύψος του πέναλτι, έπιασε και το σουτ του Σοΐρι στο 58' μετά από κόρνερ, ενώ στο 60' ο Ροντινέι απομάκρυνε πολύ δύσκολα τον κίνδυνο, ενώ ο Ουλντρίκις δεν είχε καταφέρει να σουτάρει σωστά από κοντά. Μετά το κόρνερ αυτό, ήρθε το 1-1 των φιλοξενούμενων. Η άμυνα και πάλι δεν έδιωξε σωστά, με τους ερυθρόλευκους να πηγαίνουν χαλαρά πάνω στις μονομαχίες, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Ουλντρίκις, αυτός έκανε του σουτ που κόντραρε και στον Μπιανκόν και νίκησε τον Τζολάκη για το 1-1.

Ο Μεντιλίμπαρ που είχε ήδη χάσει τον Έσε, έβλεπε την ομάδα του να χάνει πολλά μέτρα στο γήπεδο. Έκανε τρεις αλλαγές, με την παρουσία του Γκαρθία, στο ντεμπούτο του, να ανεβάζει και πάλι τη μεσαία γραμμή της ομάδας, ενώ Μασούρας και Γιάρεμτσουκ πρόσφεραν καλή πίεση. Στο 67' σουτ του Ροντινέι πέρασε άουτ, όπως και αυτό του Ουλντρίκις στο 72'. Ο Μπαραγκάν έπιασε σουτ του Μασούρα στο 76' και ένα λεπτό μετά ήρθε το γκολ που έκρινε το ματς για τον Ολυμπιακό. Μετά από σέντρα σουτ του Στάμενιτς, προβολή του Ελ Κααμπί και επέμβαση του Μπαραγάν, η μπάλα έφτασε στον Γιάρεμτσουκ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αρχικά σηκώθηκε σημαιάκι για οφσάιντ, όμως μετά τον έλεγχο του VAR το γκολ μέτρησε αφού ο Ελ Κααμπί καλυπτόταν. Κάπως έτσι, αφού στη συνέχεια ελάχιστα πράγματα συνέβησαν ως το τελευταίο σφύριγμα, με τον Ολυμπιακό να θωρακίζει το υπέρ του αποτέλεσμα, οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν στο 2/2.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα, Μπιανκόν (68' Γκαρθία), Ροντινέι, Έσε (49' Στάμενιτς), Ντόη, Βέλντε (68' Μασούρας), Τσικίνιο (68' Γιάρεμτσουκ), Μαρτίνς, Ελ Κααμπί.

Athens Καλλιθέα: Μπαραγκάν, Μεχίας (40' Ντεμέτριους), Ισιμάτ Μιρέν, Πασαλίδης, Σοΐρι (75' Χάνουσεκ), Μότοκ, Μερκάτι (46' Ντιμπά), Ματίγια (84' Βασιλόγιαννης), Μανθάτης, Μουτίνιο (84' Λουκίνας), Ουλντρίκις.

Πηγή: SDNA

SuperLeagueΟλυμπιακόςΚαλλιθέαειδήσεις τώρα