Αθλητισμός|29.08.2024 23:00

Παναθηναϊκός - Λανς 2-0: Επική πρόκριση του Τριφυλλιού που συνεχίζει στη League Phase του Conference League

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια σπουδαία ανατροπή στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ και πανηγύρισε μια τεράστια πρόκριση. Οι Πράσινοι επικράτησαν με 2-0 της Λανς και συνεχίζουν στη League Phase του Conference League.

Panathinaikos is back! Σε μια τρομερή ατμόσφαιρα 60.000 φίλων του Παναθηναϊκού που γέμισαν το ΟΑΚΑ, το Τριφύλλι ήταν συγκλονιστικό, ο Ντραγκόφσκι ανίκητος και με δύο καταπληκτικά γκολ του Πελίστρι και του Τετέ γύρισε... τούμπα το 2-1 της Λανς στη Γαλλία!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να πιέσει την Λανς, που όμως απείλησε πρώτη με κεφαλιά του Σαΐντ στο 9'. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία της γαλλικής ομάδας για να σκοράρει στο 15' καθώς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ντα Κόστα απ' τον Μλαντένοβιτς. Ωστόσο ο Ντραγκόφσκι έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία και απέκρουσε το σουτ του Σοτοκά διατηρώντας το 0-0.

Η Λανς διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως το σκορ δεν άλλαξε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0. Η γαλλική ομάδα συνέχισε να έχει την μπάλα στα πόδια της και στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου απειλώντας αρχικά με τον Σαΐντ στο 51' και εν συνεχεία με τον Τόμασον. Όμως και πάλι ο Ντραγκόφσκι έσωσε τους Πράσινους...

Ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος στην πίεση της Λανς κυρίως χάρη στον Ντραγκόφσκι και βρήκε την ευκαιρία του. Στο 62' ο Πελίστρι διέσχισε το μισό γήπεδο κάνοντας ωραία ατομική ενέργεια. Πάσαρε στον Ιωαννίδη, ο οποίος ανακόπηκε, όμως η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του Ουρουγουανού, ο οποίος πλάσαρε υπέροχα για το 1-0.

H Λανς προσπάθησε να πιέσει τον Παναθηναϊκό που όχι μόνο άντεξε στην πίεση αλλά βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 86' οι Πράσινοι κινήθηκαν και πάλι γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Μαντσίνι να στρώνει για τον Τετέ, ο οποίος πλάσαρε άψογα για το 2-0.

Το Τριφύλλι άντεξε στα τελευταία λεπτά με τον Ντραγκόφσκι να πραγματοποιεί ακόμα μία σωτήρια απόκρουση και τον Μαξίμοβιτς να σώζει την ομάδα του πάνω στη γραμμή στο 91'. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και οι Πράσινοι πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση στην League Phase Conference League.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (61’ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Ίνγκασον (79’ Σένκεφελντ), Γεντβάι, Αράο, Τσέριν (61’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (61’ Μαντσίνι), Πελίστρι (82’ Τζούριτσιτς), Τετέ, Ιωαννίδης.

Λανς: Σαμπά, Φρανκόφσκι, Γκραντίτ (87’ Ενζολά), Κουσάνοφ, Σαρ (71’ Χαϊντάρα), Μασάδο (71’ Τσάβες), Τόμασον, Ντιουφ, Ντα Κόστα (66’ Φουλζινί), Σοτοκά, Σαΐντ (67’ Λασκαρί).

ΠαναθηναϊκόςEuropa Conference Leagueειδήσεις τώρα