Αθλητισμός|30.08.2024 00:28

Κυριάρχησε και στην Ιρλανδία ο ΠΑΟΚ και σφράγισε το εισιτήριο για τη League Phase του Europa League!

Newsroom

Μετά την 4άρα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ «κέρασε» αλλά δύο γκολ (0-2) την Σάμροκ Ρόβερς στο Tallaght Stadium και τσέκαρε και τυπικά το εισιτήριο της πρόκρισης στη League Phase του Europa League.

«Το 4-0 της Τούμπας κάνει σχεδόν αδύνατη την αποστολή μας». Μέσα σε μερικές λέξεις ο προπονητής της Σάμροκ Ρόβερς περιέγραψε τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς ήταν με το... ενάμιση πόδι στην League Phase του Europa League από την Τούμπα και ταξίδεψαν στο Δουβλίνο για να τσεκάρουν και τυπικά το εισιτήριο της πρόκρισης.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έριξε ακόμη και στο Tallaght Stadium τα βαριά χαρτιά του, επιστρατεύοντας Μπάμπα και Ότο στα άκρα της άμυνας, με τον Μιχαηλίδη και τον Κεντζιόρα στα στόπερ. Δίδυμο στα χαφ οι Καμαρά - Οζντόεφ, με τον έμπειρο τεχνικό να κινείται στην επιθετική τριπλέτα με τους Αντρίγια και Ντεσπόντοφ μαζί, τον Μουργκ στο «δέκα» και τον Τισουντάλι στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε με το... καλησπέρα τα ηνία της αναμέτρησης, όντας απόλυτος κυρίαρχος μέσα στο γήπεδο. Μόλις στο 5ο λεπτό, οι πρωταθλητές Ελλάδος αναπτύχθηκαν ωραία, με τον Τισουντάλι να βρίσκει τον Ντεσπόντοφ στα δεξιά, εκείνος σούταρε στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα, που απέκρουσε. Ο Πολς «ζεστάθηκε» από νωρίς, έχοντας απέναντί του έναν ΠΑΟΚ που έμοιαζε ικανός να του κάνει ανά πάσα ώρα και στιγμή, τη ζημιά. Στο 10΄ οι ασπρόμαυροι απώλεσαν διπλή ευκαιρία με εκφραστές τον Αντρίγια και τον Οζντόεφ. Ο κίπερ της Σάμροκ είχε και στις δύο απόπειρες, απάντηση, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Ο Πολς ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για τους Ιρλανδούς, φωνάζοντας «παρών» και στο 36΄όταν ο Ντεσπόντοφ έδειξε για μία ακόμη φορά την ικανότητά του στις στατικές φάσεις. Ο Τισουντάλι ανατράπηκε στην προσπάθειά του να μπει στην περιοχή, με τον Βούλγαρο να το εκτελεί απευθείας, αλλά ο πορτιέρε της Σάμροκ έπεσε και έδιωξε. Από την άλλη, καμία υποψία απειλής από τους γηπεδούχους, σε ένα... ήρεμο 45λεπτο για τον Κοτάρσκι, κινούμενοι κυρίως με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας των ασπρόμαυρων που δεν είχαν τύχη. Με τον ΠΑΟΚ να έχει το παιχνίδι στο δικό του τέμπο και να διαχειρίζεται με επιτυχία το προβάδισμα των τεσσάρων τερμάτων του, οι δύο ομάδες αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

«Έχω πάντα κίνητρο, θέλω τη νίκη για λόγους νοοτροπίας», είχε πει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι ο Ραζβάν Λουτσέσκου και... μήνυμα ελήφθη. Μετά τις χαμένες ευκαιρίες του α΄ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που άξιζε στο β΄μέρος. Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ πιο δυνατά, με τους Ιρλανδούς να καταγράφουν τη δική τους μεγάλη στιγμή στο ματς στο 53'. Μόνο που αυτήν την φορά, ήταν η σειρά του Κοτάρσκι να αποκρούσει εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάβανο.

Στο 64΄ο Δικέφαλος εξαργύρωσε με γκολ την υπεροχή του καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα, «χτυπώντας» σε φάση διαρκείας στην περιοχή της Σάμροκ. Ο Πολς απέκρουσε το πλασέ του Αντρίγια και στη συνέχεια ο Οζντόεφ με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Σβαμπ, Τσαλόβ, Τάισον και Κωνσταντέλιας, τα... όπλα που βγήκαν από τον Ραζβάν Λουτσέσκου σε ένα «τελειωμένο» ματς για τους Θεσσαλονικείς που δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους λέξη. Πανέξυπνη πάσα του Σβαμπ στα δεξιά της περιοχής, με τον Ντεσπόντοφ από δύσκολη γωνία, να γράφει με εξαιρετικό πλασέ το 0-2 στο 75'.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα, ο μονόλογος είχε την υπογραφή του Δικεφάλου, έχοντας καλές στιγμές και με τον Τσάλοβ αλλά και με τον Ντεσπόντοφ που θα μπορούσε να βρει κι άλλο γκολ, μέσα από τις «εμπνεύσεις» του Κωνσταντέλια. Σε κάθε περίπτωση, με το 0-2, ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και στην Ιρλανδία και μπαίνει δικαιωματικά στους ομίλους του Europa League.

Σάμροκ Ρόβερς: Πελς, Κλίρι, Λόπες, Κάβανο (Γκρέις 65’), Τάουελ, ΜακΈνεφ, Ο’Νιλ (Νούναν 65’), Ο’Σάλιβαν, Μπερνς (Φαρούτζα 65’), Μπάιρν (Μαντρόϊου 65’), ΜακΝάλτι (Μπιουρκ 65’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα (Ράφα Σοάρες 76’), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Ότο, Καμαρά, Οζντόεφ (Σβαμπ 71’), Μουργκ (Τάισον 71’), Ντεσπόντοφ, Ζίβκοβιτς (Κωνσταντέλιας 71’), Τισουντάλι (Τσάλοβ 71’).

ΠΑΟΚEuropa Leagueειδήσεις τώρα