Αθλητισμός|31.08.2024 18:24

Formula 1: Συνεχίζεται η αντεπίθεση της McLaren - Πήρε την pole position o Νόρις, έβδομος ο Φερστάπεν!

Newsroom

Η McLaren συνεχίζει την εντυπωσιακή επίθεσή της για να μπει στη μάχη του πρωταθλήματος της Formula 1! Η βρετανική ομάδα επτά ημέρες μετά την pole position και τη νίκη στην Ολλανδία, έδειξε τα... δόντια της και στη Μόντσα.

Ο Λάντος Νόρις ήταν και πάλι ο ταχύτερος όλων κατακτώντας την pole position. Δίπλα του στη δεύτερη θέση εκκίνησης θα έχει τον έτερο πιλότο της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι, την ώρα που ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει από την έβδομη θέση! Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια εξέλιξη που βάζει φωτιά στη Formula 1 καθώς σε περίπτωση νίκης του Νόρις, η διαφορά με τον Ολλανδό θα μειωθεί... επικίνδυνα.

Ο Νόρις πανηγύρισε την πέμπτη pole position στην καριέρα του και δείχνει ικανός να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για τον τίτλο. Ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes τερμάτισε τρίτος, μπροστά από τις δύο Ferrari του Λεκλέρκ και του Σάινθ. Έκτος ήταν ο Χάμιλτον, που θα είναι μπροστά απ' τον Φερστάπεν. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Πέρες, Άλμπον και Χούλκενμπεργκ.

Ο Νόρις που είναι εξαιρετικός στους τελευταίους αγώνες, έχει μειώσει τη διαφορά στους 70 βαθμούς απ' τον προπορευόμενο στη γενική κατάταξη Φερστάπεν (295 αντί 225 βαθμούς). Στους 30 βαθμούς είναι η διαφορά της McLaren από τη Red Bull (434 αντί 404) κι ενώ απομένουν εννέα αγώνες.

Formula 1Λάντο ΝόριςMcLarenGP Ιταλίας Μόντσαειδήσεις τώραΌσκαρ Πιαστρί