Αθλητισμός|31.08.2024 21:45

Άνετο πέρασμα του Ολυμπιακού απ' τη Λαμία με «καυτό» Ελ Κααμπί! «3 στα 3» οι Ερυθρόλευκοι

Newsroom

Ο Ελ Κααμπί άνοιξε λογαριασμό με δύο γκολ, ο Ζέλσον Μαρτίνς σκόραρε ακόμα ένα και ο Ολυμπιακός έκανε ένα άνετο πέρασμα απ' την έδρα της Λαμίας επικρατώντας με 3-0. Οι Πειραιώτες έκαναν το «3 στα 3» έπειτα από τρεις αγωνιστικές στη Super League και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μετά από μια εξαιρετική και «γεμάτη» εμφάνιση στο «Αθανάσιος Διάκος», ο Ολυμπιακός καθάρισε εύκολα (0-3) τη Λαμία. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήταν με διαφορά ο MVP του αγώνα με δύο υπέροχα γκολ και μια ασίστ, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Τσικίνιο (1 ασίστ), Ζέλσον (1 γκολ), Ροντινέι (1 ασίστ) και Έσε. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν πλήρως σε όλο το 90λεπτο, με ένα τυπικό επί Μεντιλίμπαρ παιχνίδι τους, είδαν τον τερματοφύλακα της Λαμίας να σώζει αρκετά περισσότερα γκολ και απειλήθηκαν ελάχιστα από την ομάδα του Σατσιά η οποία με τη σειρά της υποχρεώθηκε σε πολύ παθητικό ρόλο. Το φετινό του ντεμπούτο έκανε για τους Πειραιώτες και ο Νταβίντ Κάρμο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ως προς την εικόνα και την εξέλιξη του ματς, ο Ολυμπιακός από τα πρώτα δευτερόλεπτα έπαιξε φουλ επίθεση, με ένα τυπικό παιχνίδι επί Μεντιλίμπαρ. Τρομερή πίεση «ψηλά», γρήγορη κυκλοφορία και συντριπτική κατοχή μπάλας, στοιχεία με τα οποία κατάφερε να πατά εύκολα και σε αρκετές περιπτώσεις την αντίπαλη περιοχή από πολύ νωρίς. Πρώτη τελική για τους «ερυθρόλευκους» ήταν μια κεφαλιά του Ντόη στο 4', άουτ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσικίνιο. Η πρώτη πραγματική ευκαιρία ακολούθησε ένα δίλεπτο αργότερα, όταν ο Βέλντε έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ, με τον Κόστιτς να αποκρούει σε κόρνερ, στην πρώτη από τις πολλές σωτήριες επεμβάσεις του Σέρβου γκολκίπερ στο ματς. Σημαντική ήταν και η φάση του 11ου λεπτού, με τον Μαρτίνς να κάνει σέντρα, τον Ελ Κααμπί να προσπαθεί να μπει στη φάση, τη μπάλα να στρώνεται στον Ροντινέι και τον Βραζιλιάνο να κάνει από κοντά ένα άτσαλο σουτ με το αριστερό, άουτ.

Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε ήδη στο παιχνίδι και στο διάστημα που ακολούθησε έχασε δύο ακόμη τεράστιες ευκαιρίες, με τη Λαμία με τη σειρά της να έχει και αυτή τη σπουδαία στιγμή της για να σκοράρει, ενδιάμεσα. Στο 16', ο Τσικίνιο έκλεψε στο κέντρο και έκανε την κάθετη για τον Ζέλσον, ο Πορτογάλος έκανε κοντρόλ και δύσκολο σουτ, με τον Κόστιτς να σώζει σε κόρνερ. Για τους γηπεδούχους, στο 31', ο Αντράντε έκανε το γέμισμα στην πλάτη της άμυνας, ο Φουρτάδο πέρασε τον Ορτέγκα στο σπριντ και πλάσαρε, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε. Στην εξέλιξη αυτής της φάσης, μετά το κόρνερ, ο Τζολάκης γέμισε με το βολέ, ο Μαρτίνς τώρα ήταν αυτός που πέρασε τον Νούνιες στο σπριντ και βγήκε τετ-α-τετ, όμως και πάλι ο Κόστιτς απέκρουσε το πλασέ του Πορτογάλου. Τελικά, στην τρίτη μεγάλη ευκαιρία του, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ήταν η φάση του 41', όταν ο Τσικίνιο είδε την κίνηση του Ελ Κααμπί ανάμεσα στα στόπερ, του έβγαλε τρομερή μπαλιά, με τον Μαροκινό να «κρεμάει» τον Κόστιτς με έξοχη κεφαλιά για το 0-1.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο τόσο όσον αφορά στην εικόνα, όσο και στην γενικότερη ουσία του αγώνα. Ο Ολυμπιακός απειλούνταν ελάχιστα στην άμυνα, ενώ διατηρούσε εύκολα τον έλεγχο του αγώνα με εξαιρετικό παιχνίδι στα χαφ. Έσε και Στάμενιτς έκοβαν και έραβαν, Ζέλσον και Βέλντε απειλούσαν συνεχώς από τις πτέρυγες και κάπως έτσι κύλησε και αυτό το 45λεπτο. Ξεκίνησε πάντως με φάση των γηπεδούχων, τη δεύτερη και τελευταία στο ματς για την ομάδα του Σατσιά, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Βλαχομήτρο στο 46' αλλά από πολύ πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζολάκη. Άουτ πέρασε και ένα πολύ μακρινό σουτ του Σαραμαντά στο 59', με τον Ολυμπιακό να παίρνει μπρος επιθετικά μετά το πρώτο αυτό τέταρτο. Στο 61', οι Πειραιώτες έχασαν διπλή ευκαιρία σε μια φάση διαρκείας, με τον Κόστιτς να σώζει συρτό σουτ του Έσε και στην εξέλιξη της φάσης τον Βέλντε να σουτάρει λίγο άουτ.

Το δεύτερο γκολ που καθάρισε το παιχνίδι για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ ήρθε τελικά στο 79', όταν ο Ροντινέι έκανε υπέροχη ενέργεια από τα δεξιά, προχώρησε, έκανε τις ντρίμπλες, τροφοδότησε στο σωστό χρόνο τον Ελ Κααμπί και αυτός με ένα τυπικό δικό του τελείωμα, με τη μία, έκανε το 0-2 και τελείωσε το ματς. Πριν συνέλθουν από το δεύτερο γκολ, οι γηπεδούχοι είδαν τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει και τρίτο, στο 81'. Ο Ελ Κααμπί αυτή τη φορά δημιούργησε, όταν υποδέχθηκε γέμισμα, κατέβασε τη μπάλα και τροφοδότησε τον Μαρτίνς στα δεξιά, με τον Πορτογάλο να γράφει το τελικό 0-3 με δεξί κεραυνό στη γωνία του Κόστιτς. Τίποτα άλλο δεν άλλαξε ως το τελικό σφύριγμα του Τζήλου, με τον Ολυμπιακό να στέλνει «μήνυμα» παίρνοντας μια εύκολη και ευρεία νίκη στην έδρα μιας πολύ καλής ομάδας, την οποία σε αυτό το ματς υποχρέωσε να τον... παρακολουθεί επί 90 λεπτά.

Λαμία: Κόστιτς, Κορνέζος, Αντράντε, Γιαννούτσος (76' Σάντμπεργκ), Σαραμαντάς (65' Ραντόνια), Μπίκοφ, Νούνιες (76' Δοϊρανλής), Ρινγκ, Μέκιτς (65' Γκουΐντο), Φουρτάδο, Βλαχομήτρος (83' Σιμόνι).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα (54' Κάρμο), Ντόη, Ροντινέι (85' Κοστίνια), Έσε, Στάμενιτς (85' Γκαρθία), Βέλντε (76' Μασούρας), Τσικίνιο, Μάρτινς, Ελ Κααμπί (85' Γιάρεμτσουκ).

SuperLeagueΟλυμπιακόςΛαμία ΠΑΕειδήσεις τώρα